BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Koray Aydın'dan şok savunma

Yüce Divan'dan ilginç diyaloglar... Savcı: 500 bin doları nereden buldun? Hancıoğlu: Liseden beri çalışıyorum... Savcı: 6 trilyonun kaynağı ne? Koray Aydın: 5.8 Trilyon...

Abone ol

Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın'ın Yüce Divan'da yargılandığı davada dinlenilen Aydın'ın eniştesi ilginç açıklamalarda bulundu. Erkan Hacıoğlu, 500 bin doları nasıl kazandığı sorusu üzerine" liseden beri çalışıyorum. Çalışmalarımı takdir ettiler, her sene kâr payından bize para verdiler" cevabı herkesi şaşırttı. Koray Aydın ise 6 trilyonluk ciro sorusunu 6 değil 5.8 trilyon diyerek cevapladı. Enerji Bakanlığı döneminde, "İhalelere fesat karıştırdığı, bulunduğu görevi kötüye kullandığı ve haksız mal varlığı edindiği" iddilarına ilişkin Koray Aydın'ın Yüce Divan'da yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, söz konusu iddialara ilişkin içinde dönemin enerji bürokratlarının da bulunduğu 8 tanığı dinledi.

ÇOK ÇALIŞIYORUM

Tanık olarak dinlenen Aydın'ın eniştesi Erkan Hancıoğlu, Halil İbrahim Aydın Şirketi'nin 2000 yılında kurulduğunu, hesap defterlerinin de Soruşturma Komisyonu'na verildiğini belirterek, ''Defterleri vermemizdeki amaç üzerimize atılı iftira niteliğindeki suçlamaları temize çıkarmaktır'' diye konuştu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Abdurrahman Yalçınkaya'nın ''500 bin doların vergisini ödediğinizi belirtiyorsunuz. Bu parayı nereden elde ettiniz?'' sorusunu Hancıoğlu, şöyle yanıtladı: ''Liseyi bitirdikten sonra Yolalan İnşaat Malzemeleri firmasında çalıştım. Uzun süredir ticaretin içindeyim. Ticarette kendimizi de yetiştirdik. Büyüklerimiz de bunu takdir ettiler, her sene elde ettikleri kârdan bize yardım etmişlerdir, teşvik ve hız kazandırmak amacıyla. Herhangi bir harcamam yoktu, biriktire biriktire bu günlere geldik.'' Yalçınkaya'nın, ''6 trilyonluk liralık ciroyu neye bağlıyorsunuz?'' sorusunu da Hancıoğlu, ''Toptancıyız, Türkiye'nin her köşesine mal satıyoruz. Ciro artışı bu nedenle'' dedi.

6 DEĞİL, 5.8 TRİLYONMUŞ

Koray Aydın, şirketlerdeki 6 trilyon lira ciro artışı sorusunun yanlış olduğunu, 3 şirketin toplam cirosunun 5.8 trilyon lira olduğunu ifade ederek, bu açıklamayı, malzemelerin deprem bölgesine satılmış gibi anlaşılmaması için yaptığını söyledi. Aydın, 2001 yılında Halil İbrahim Aydın Şirketi'ndeki hisselerini anne ve babasına devrettiğini, devirden hiçbir para almadığını anlattı. Yüce Divan Başkanı Mustafa Bumin, Çankaya 4. ve 5. bölge tapu müdürlüklerinden istenen yazının geldiğini belirtti. Yazıda, 58 bağımsız bölümün 11'inin Koray Aydın'a, birinin eşi Gönül Aydın'a ve diğerlerinin de 3. kişilere ait olduğu belirtildi. Yüce Divan heyeti, duruşmayı Meclis'teki soruşturma sırasında komisyon üyesi olan Turizm Bakanı Atilla Koç'un da aralarında bulunduğu 5 kişinin tanık olarak dinlenmesine karar vererek 23 Haziran'a erteledi.