BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,81
ALTIN 2.423,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kör ve felçli vatandaş tahliye oldu

Ankara'da yaşayan 61 yaşındaki kör ve felçli Dursun Erselligil, ödeyemediği 45 TL'lik su faturası nedeniyle hapiste yattı.

Abone ol

Ankara'da yaşayan 61 yaşındaki kör ve felçli Dursun Erselligil, ödeyemediği 45 TL'lik su faturası nedeniyle hapiste yattı. Borcu karşılığında 4 gün yattığı cezaevinden ambulansla tahliye olan engelli vatandaş, evinde gözyaşlarıyla karşılandı.

Ankara'da yaşanan traji komik olay, Altındağ ilçesinin Yenidoğan semtinde oturan Erselligil'in 45 TL'lik su faturası borcunu ödememesiyle başladı. Mahkeme 61 yaşındaki kör ve felçli Erselligil'i 4 gün hapse mahkum etti. Engelli ve yaşlı olan Erselligil, cezasını çekmesinin ardından Sincan L Tipi Cezaevi'den ambulansla tahliye edildi.

Evinde hüzün ve sevinçle karşılanan Erselligil'in üzgün olduğu görüldü. Yaşlı ve engelli Erselligil'in torunu da gözyaşlarına hakim olamadı. Hem felç hem de kör olan Dursun Erselligil, ceza koğuşunda zorluk çektiğini ve mahkumların kendisine sahip çıkığını ifade etti.

Cezaevinde savcıya dilekçe vermesine rağmen savcının kendisiyle görüşmediğini belirten Erselligil, "Aramızda çürük elmalar çok. Daha sonra konuşacağım. Ankara valisiyle de görüşeceğim." diye konuştu.

Eşinin tahliye olmasına sevindiğini söyleyen 25 yıllık eşi Zeynep Erselligil de "Çok mutluyum, cezaevinde biraz hastalanmış üzüldüm." dedi.