BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Köpek çocuğun yüzünü fena parçaladı

3 yaşındaki bir çocuk, fedakar, sadık ve sevimli oluşlarının yanı sıra körler için de çok iyi bir kılavuz olan Labrador cinsi köpeğin saldırısına uğradı.

Abone ol

İngiltere'de 3 yaşındaki bir çocuk, fedakar, sadık ve sevimli oluşlarının yanı sıra körler için de çok iyi bir kılavuz olan Labrador cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Yüzüne 40 dikiş atılan küçük çocuğun ölümden döndüğü bildirildi.

Dorset bölgesinin Poole Limanı yakınlarındaki bir pakta ailesiyle birlikte piknik yapan 3 yaşındaki Logan Trim, çocuklarla, diğer köpek, ev hayvanları ile çok iyi geçinen ve körler için de çok iyi bir kılavuz olan Labrador cinsi siyah köpeğin saldırısına uğradı.

"BİR ANDA SALDIRDI"

Küçük oğlunu Labrador'un keskin dişleri arasından güçlükle kurtaran anne Lara Slingsby, yaşadığı dehşeti anlattı.

Olay günü havanın çok güzel olduğunu ve ailece parkta piknik yaptıkları söyleyen Slingsby, "Logan salıncakta sallanıyordu. Büyükbabasının uçurtmasını getirmek üzere arabaya doğru yürüdüğünü görünce salıncaktan inerek koşmaya başladı. Yaklaşık 50 metre aşağıda yaşlı bir kadın duruyordu. Yanında Labrador cinsi siyah bir köpek ve küçük bir köpek yavrusu vardı. Pitbull ya da Staffordshire bulteryer cinsi köpekler gibi tehlikeli olabileceğini düşünmedik. Yaşlı kadın gülerek yanımızdan geçti ve bu sırada Logan bir kaç adım arkamda duruyordu. Buraya kadar herşey normaldi. Labrador yanımdan geçerken ona elimle dokundum. O da elimi kokladı ve uzaklaştı. Sonra küçük köpeğe doğru yöneldim. Neler olduğunu göremedim ama oğlum köpeği kızdıracak birşey yapmamıştı.Yüzü kanlar içinde kalmıştı.Korkmuştum ve ne yapacağımı şaşırmıştım. Oğlumu hızla köpeğin yanından uzaklaştırdım ve polisi arayarak yardım istedimö dedi.

Görgü tanığı 22 yaşındaki Colehill, yaşananların tam bir korku filmini andırdığını söyledi.

İYİ BİR AV KÖPEĞİ

Labrador Retriever, Türkçede kısaca Labreador olarak tanınan bir av köpeği. Av köpeklerinin retriever öbeğine dahil. Retriever'ler, avcının vurduğu avı düştüğü yerden alıp, taşıyan bir beceriye sahip. Labradorun özelliği, suya düşen avı da sudan çıkartıp getirebilmesidir, dolayısıyla bilhassa ördek avında son derecede yardımcı olmaktadır. Labrador sağlam yapısı sayesinde en soğuk sulara duraksamadan girer.

KARAKTER ÖZELLİKLERİ

Köpekler dünyasında, Labradorun kazanmış olduğu haklı şöhrete pek az köpek türü ulaşabilmiştir. Fedakar, sadık ve sevimli bir köpek olan Labrador, çocuklarla, diğer köpek ve ev hayvanları ile çok iyi geçinir. Aynı anda hem sakin bir ev köpeği, hem oyuncu bir bahçe köpeği, hem de açık arazide çok faydalı bir iş köpeği olmayı becerir. Daima sahibini memnun etmeye çalışır ve yeni şeyler öğrenir. En önemli vasfı yüzmeyi çok sevmesidir. Sakin ve koku alma yeteneği yüksek olan bu köpeği, polisler uyuşturucu aramada kullanırlar. Sadık ve uysal olduğundan körler için çok iyi bir kılavuz köpeğidir.