BIST 10.269
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.438,86
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekillere Silivri yolu göründü

Yeniden seçilemeyen ve dokunulmazlıklarını kaybeden CHP'li bu milletvekilleri Ergenekon davasından yargılanabilecek.

Abone ol

CHP'den yeniden milletvekili seçilemeyen CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile Erzincan Eski Milletvekili Erol Tınastepe'nin dokunulmazlıklarını kaybetmelerinin ardından Ergenekon davasından yargılanması gündeme geldi.

Hakkında fezleke hazırlanan ancak dokunulmazlığı sebebiyle yargılanmayan bazı milletvekilleri Meclis'e giremedi. Ergenekon davasına müdahale ettikleri gerekçesiyle haklarında fezleke hazırlanan CHP İzmir Milletvekili Ahmlet Ersin ile Erzincan Eski Milletvekili Erol Tınastepe de Meclis'teki koltuklarını kaybetti. Dokunulmazlıkları düşen ikili hakkında Ergenekon terör örgütüne yardım ettikleri gerekçessiyle dava açılabilecek.

CHP'li Ahmet Ersin ile Erol Tınastepe, Erzincan Ergenekon davasının gizli tanığı Munzur'u şahitlikten vazgeçirmek için ikna etmeye çalışmışlardı. Erzincan Erize Otel'de gerçekleşen ikna görüşmeleri kameralar tarafından görüntülenmişti. Ersin, gizli tanık Munzur ile görüşmesini başta yalanlamasına rağmen kamera kayıtlarının ortaya çıkması üzerine olayı kabul etmek zorunda kalmıştı.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı da iki vekil hakkında "Ergenekon terör örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs", suçlamalarıyla fezleke hazırlayıp Meclis'e göndermişti. Eski CHP'lilerin milletvekilliğini kaybetmesinin ardından haklarında soruşturma açılması bekleniyor. 

YARGILANMAYI BEKLİYOR

Konuyla igili konuşan Zaman konuşan Ersin, artık milletvekili olmadığı için yargılanmasının önünde bir engel bulunmadığını kaydetti. Kendisi hakkındaki iddiaları ise kabul etmeyen Ersin yargılanması halinde aklanacağını savundu.