BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.434,73
HABER /  GÜNCEL

Konyada sağlık rezaleti

Konya'da bir ameliyat sırasında kırılan parçalar, Hüsamettin Serin'in vücudunda kaldı

Abone ol

Konya'da yaklaşık 1 yıl önce bel fıtığı ameliyatı olan 54 yaşındaki Hüsamettin Serin, operasyon sırasında kırılan aletin parçalarının vücudunda kaldığını öne sürüyor.

Hüsamettin Serin, 26 Mayıs 2005'de sol ayağındaki ağrı nedeniyle gittiği Konya Numune Hastanesinde bel fıtığı ameliyatı geçirdiğini söyledi.

Ameliyatta kullanılan bir aletin operasyon sırasında kırıldığını ve iki küçük parçasının içinde kaldığını ileri süren Serin, şunları kaydetti:

''Bu parçalar özellikle belimde rahatsızlık veriyor. 6 ay önce suç duyurusunda bulundum. Ancak Savcılık kusur bulunmadığı gerekçesiyle soruşturma yapmaya gerek olmadığına karar verdi. İtiraz hakkımı kullanacağım. Tazminat davası açacağım. Ben sağlıktaki işleyişe kızıyorum. Ameliyatta aleti kırıyorlar ama parçalarını almıyorlar. Sonra da bana çıkıp böyle vakaları çok yaşıyoruz yapacak bir şeyimiz yok deniliyor.''

Ameliyatı yapan Beyin Cerrahı Opr. Dr. Mustafa Balevi ise şu anda kişinin belinde kalan 1 milimetre kalınlığındaki küçük metal parçadan kaynaklanan bir sağlık sorunu yaşadığına inanmadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Söz konusu kişinin tazminat almak için dava açtığına inanıyorum. Oysa hiç bir riski olmadan yeniden ameliyat yapılıp parça rahatlıkla çıkarılabilir. Zaten olayda cerrah olarak benim bir kusurum yok. Bunu zaten Cumhuriyet Savcılığı da doğruladı ve soruşturma yapılmasına gerek olmadığına karar verdi. Ancak söz konusu kişi yine de tazminat davasında ısrar ediyor.''

Sorunun aslında hastanelere kaliteli ameliyat malzemesi alınmaması olduğunu vurgulayan Balevi, ''Aletler dayanıksız. Orijinal olmadığı için kırılıyor. Bu sorunu yaşayan ilk doktor değilim. Hastanelerin kaliteli malzeme alma sorununa önlem alınması gerekir. Bu olaydan sonra yaptığım tüm ameliyatlarda, Almanya'dan kendim orjinal olarak getirttiğim ameliyat malzemelerini kullanıyorum'' dedi.