BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konak Belediyesi den eğitime yatırım

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’ın okullara katkısı devam ediyor.

Abone ol

 “Okul dostu” kimliğiyle gençlerden, çocuklardan ve ailelerden büyük destek gören Tartan’a birçok yurttaş, “Milli Eğitim Bakanı gibi çalışıyorsun” diyerek teşekkür ediyor.

Belediye bütçesinden okulların tadilatları için önemli bir pay ayırdıklarını dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, tadilatları tamamlanan okulları ziyaret etti; incelemelerde bulundu, öğrenciler tarafından sevgi çemberiyle karşılandı. Konak’ta yer alan okulların fiziki şartlarının düzeleceğini vurgulayan Başkan Tartan, gençlerin sağlıklı ortamlarda eğitimlerini sürdürebilmeleri için okul tadilatlarına aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Okulların kapanmasına sayılı günler kaldığını ifade eden Tartan, deniz kenarında kamp sözünü de hatırlatarak, yaz tatiline girmeden önce okullarda şenlikler düzenleneceği müjdesini verdi. Tartan, “En sağlam yatırımı eğitime yapıyoruz. Çünkü geleceğin, Bakanı, Başkanı, Valisi, öğretmeni, milletvekili, doktoru ve yöneticileri bu gençlerimizin arasından çıkacak. Yaptığımız yatırımın karşılığını ülkenin güvenli geleceğinin teminatı olarak alıyoruz” dedi.

Belediyenin görev tanımlarında yer almamasına karşın bugüne kadar yüzden okula 10 Milyon TL’nin üzerinde yatırım yaptıklarını hatırlatan Başkan Tartan şunları söyledi:
“Gençlerimizin daha rahat ortamlarda eğitimlerini sürdürebilmeleri için bütçemizden ciddi rakamlar ayırıp okulların tadilatlarını ve eksikliklerini gideriyoruz.

Dış cephesinden, spor salonlarına, bahçe bakımlarından genel onarımlarına kadar titizlikle elden geçiriyoruz ve sağlıklı ortamlar yaratıyoruz. Kocatepe Lütfiye Dönmez, Saliha Hüseyin Özyavuz İlköğretim okulları ile Atatürk Anadolu Ticaret Meslek, Şehit İdari Ateşe Çağlar Yücel Endüstri Meslek Liseleri’nde tadilat çalışmalarımız tamamladık. Yıl boyunca sürdürdüğümüz çalışmalar yaz tatilinde daha fazla okulda gerçekleşecek. Okulların dış cephe boyasından, tuvaletlerin onarımına kadar birçok eksiğinin giderdik. Okulların çevresindeki parkları ağaçlar, çiçeklerle donatıyoruz”

Başkan Tartan ziyaret ettiği okullarda gençlere seslenerek, “Türkiye’nin geleceğine katkı koyma yolundaki adımlarınızda sizin büyükleriniz, yöneticileriniz, ağabeyleriniz olarak daima yanınızda olacağız. Genç bir nüfusuz; gençler çok iyi yetişiyor. Avrupa’nın geleceğinde de Türk insanının, Türk gencinin önemli bir payı olacak” diye konuştu.