BIST 10.221
DOLAR 32,30
EURO 34,83
ALTIN 2.409,03
HABER /  GÜNCEL

Komutan özel izinle cenazeye katıldı!

Gelecekte Genelkurmay başkanı olma hakkını yitiren Özarslan, annesinin cenaze törenine bile özel izinle katılmak zorunda kaldı...

Abone ol

Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanan, Korgeneral Özarslan'ın annesi, tutuklama haberini duyunca üzüntüden vefat etti. Gelecekte Genelkurmay Başkanı olma hakkını yitiren Mustafa Korkut Özarslan, annesinin cenaze törenine bile özel izinle katılmak zorunda kaldı.

Özarslan'ın cenazede ağlaması ise objektiflere böyle yansıdı...



"Balyoz Planı" davası kapsamında tutuklu bulunan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan, annesinin cenazesine katılmak üzere özel izin alarak Selimiye Camisi'ne geldi.

Tedavi gördüğü GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanlığında dün vefat eden Korgeneral Özarslan'ın annesi Bedriye Özarslan (84) için Selimiye Camisi'nde
öğle vakti bir tören düzenlenecek.

Korgeneral Özarslan, gelişi sırasında kendisine uzatılan mikrofonlara, "annemin cenazesine geldim, sağ olun arkadaşlar" dedi. Bu arada Özarslar'ın, başsağlığı dileyen Yaşar Büyükanıt'ın elini öpmesi dikkat çekti.

Korgeneral Özarslan, cami avlusunda eşi Selda Özarslan ile taziyeleri kabul ediyor.

ERDOĞAN TARAFINDAN TEBRİK EDİLMİŞTİ

Komutan Elazığ'daki başarılı çalışmaları nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tebrik edilmişti.

Annesi son zamanlarda "Oğluma birşey olacaksa ben öleyim. Onu o şekilde görmeyeyim' diyordu. Oğlunun suçsuz yere tutuklanacak olmasından çok korkuyordu" diye konuştu. Bedriye Özarslan'ın cenazesi, bugün Selimiye Camii'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

CENAZEYE KATILAMAYABİLİRDİ

Normal durumda Özarslan'ın annesinin cenazesine katılması önünde garip bir yasa engeli bulunuyor. Yasa hükmüne göre, mahkemenin suçlu bularak mahkum ettiği hükümlüler, izin alarak yakınlarının cenazesine katılabiliyor ancak bu hak, henüz suçlu sayılmayan ve tedbiren cezaevine konulan tutuklular için tanınmıyor.

TUTUKLANINCA TERFİ ŞANSINI YİTİRDİ

8. Kolordu Komutanı Korgeneral Korkut Özarslan... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Elazığ depreminde halka yardımları nedeniyle sarılarak teşekkür ettiği komutan. Balyoz davasında tutuklandığı için terfi şansını yitirdi. Genelkurmay Başkanlığı koltuğunu da...

Çünkü, eğer terfi etseydi 2015 yılında Kara Kuvvetleri Komutanı olacaktı. 2017 yılında da Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturacaktı. Ancak artık yargılandığı davada tahliye edilse bile, yani tutuksuz yargılansa bile kesin hüküm verilene kadar terfi etmesi mümkün değil.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI CENAZEDE

Törene, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, 1. Ordu Komutan Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Balyoz Planı" davasında tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan ile çok sayıda subay, emekli subay ve vatandaş katıldı.

BÜYÜKANIT'IN ELİNİ ÖPTÜ

Bu arada Özarslar'ın başsağlığı dileyen Büyükanıt'ın elini öpmesi dikkat çekti.

ANNESİNİN ARDINDAN EL SALLADI

Korgeneral Özarslan, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından annesi Bedriye Özarslan'ın tabutunu omuzladı. Özarslan, tabutun cenaze arabasına konularak Topkapı Kozlu Mezarlığına götürülmeye başlandığı sırada arkasından el salladı.

MEZARLIĞA GELENLER ALKIŞLADI

Özarslan'ın annesi Bedriye Özarslan'ın cenazesi, Topkapı'daki Kozlu Mezarlığına defnedildi. Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan, eşi Selda Özarslan ve oğlu Zafer Özarslan ile annesi Bedriye Özarslan'ın defnedildiği Kozlu Mezarlığına da gitti. Özarslan burada taziyeleri de kabul etti. Özarslan'ın eşi Selda Özarslan ise mezarlıkta fenalık geçirdi. Özarslan mezarlıktan ayrılırken, mezarlığa gelenler tarafından alkışlanarak uğurlandı.

KOŞANER ÇELENK GÖNDERDİ

Özarslan'ın annesi Bedriye Özarslan'ın cenazesine çok sayıda çelenk gönderildi. 1.Ordu Komutanlığı'nın Selimiye'deki kışlasınının hemen yanında bulunan Selimiye Camii'ndeki cenaze törenine gönderilen çelenklerin bazıları dikkat çekti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in gönderdiği çelenkte Genelkurmay Başkanı ibaresi olmaması sadece 'Orgeneral Işık Koşaner ve Eşi ' yazması gözlerden kaçmadı. Aynı şekilde cenaze törenine bizzat katılan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun gönderdiği çelenklerde de görev ibaresi yer almadı. Yalnızca törene katılan Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı'nın çelenginde farklı olarak "Harp Akademileri Komutanı' ibaresi yer aldı. Bunun yanında özel izinle annesinin cenaze törenine katılan Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan'ın görev yaptığı 8.Kolordu'nun bulunduğu Elazığ'dan Vali Muammer Erol ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Feyzi Bingöl'ün cenazeye çelenk göndermesi de kameralara yansıdı.

HABERAL KATILAMAMIŞTI

Öte yandan, "Ergenekon" davasında tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal ise izin alamadığı için kalp krizi nedeniyle 81 yaşında vefat eden babası Yaşar Ali Haberal'ın cenaze törenine katılamamıştı.