BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,12
ALTIN 2.520,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kömür operasyonu davasında ceza yağdı

Ocak 2008 tarihinde 'Kömür 52' adıyla yapılan operasyonda gözaltına alınan ve yargılanan 27 kişiden 11'i toplam 76 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Ordu'da kamu kurum ve kuruluşlarına eksik ve kalitesiz kömür teslim ettikleri, sahte evrak tanzim ederek ihalelere fesat karıştırdıkları iddiasıyla yargılanan 27 kişiden 11'i toplam 76 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ordu Emniyet Müdürlüğü'nün Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bilgisi dahilinde Ocak 2008 tarihinde "Kömür 52" adıyla yaptığı operasyonda resmi kurum ve kuruluşların ihalelerine fesat karıştırdıkları, eksik ve kalitesiz kömür teslim ettikleri, sahte belge düzenledikleri ve rüşvet verdikleri iddiasıyla gözaltına alınarak haklarında dava açılan 27 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Bir süre tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan şahıslar, Ordu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Mahkeme, bazı kamu kurumlarına yapılan kömür alımları ile ilgili olarak ihalelere fesat karıştırmak, kamu kurumlarına ihale sonucu yapılan kömür teslimlerinde anlaşmaya uygun olmayan eksik, kalitesiz ve kalorisi düşük kömür teslimi, kömür teslimlerinde sahte kantar fişi tanzim etmek, sahte analiz raporu düzenlemek, bir kısım kamu görevlilerine rüşvet verilmesi ve bu suçları işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlarından yargılanan 16 sanığın beraatine karar verirken, 11 sanık hakkında
toplam 76 yıl ağır hapis cezasına hükmetti.

Sanıklardan kömür ticareti ile uğraşan İl Genel Meclis Üyesi adayı Olgun İnce, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından toplam 10 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Yine kömür ticareti ile uğraşan Özgür Hekimoğlu, 4 ayrı kurumun ihalesine fesat karıştırmak, rüşvet vermek ve sahte evrak düzenlemek suçlarından toplam 13 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Aynı davada yargılanan Yusuf Evli ve Değer Elmas 6'şar, Kerem Özata da aynı suçlardan 3 yıl hapis cezası aldı. Aynı davada bir kamu görevlisi rüşvet almaktan 5 yıl, bir kantar görevlisi 4, 5 kamu görevlisi de görevi ihmalden 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.