BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Komşuda eşcinsel nikah!

Bu nikah Yunanistan'ı karıştıracak. Çünkü kilise karşı çıkıyor ama iki kadın ve iki erkeğin nikahı kıyıldı bile...

Abone ol

Savcılık Yunanistan'da  eşcinsel evliliklerinin yasa dışı sayılmasını talep ediyordu. Buna karşın, Tilos Belediye Başkanı Tassos Alfieris bugün iki eşcinsel kadın ve iki eşcinsel erkeğe nikah kıydı.

Başsavcı Yorgos Sanidas, geçtiğimiz hafta eşcinsel evliliklerinin otomatik olarak geçersiz sayılayacağını ve yasadışı olarak nitelendirileceğini açıklamıştı.

KİLİSE ŞİDDETLE KARŞI

Dolayısıyla, Belediye Başkanı Alfieris hakkında dava açılması söz konusu olabilir. Belediye Başkanı Alfieris ise "biri hakkında insan haklarını savunduğu için dava açılabileceğini düşünemiyorum" diye konuştu.

Ama daha önce eşcinsellere nikah kıymaya niyetlenen bir çok belediye başkanı bu açıklamalardan sonra geri adım atmış görünüyorlar.

Yunanistan'da eşcinseller arasında evliliğe karşı güçlü önyargılar var ve Ortodoks Kilisesi'nin de eşcinsel haklarına muhalefet ediyor.

ÇOK MUTLUYUM

Nikahı kıyılan iki kadından biri olan Evangelia Vlami, sabah yapılan nikah töreninden iki saat sonra BBC'ye yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu, Yunanistan'da eşcinsellere karşı ayrımcılığın giderek azaldığını ve diğer eşcinsellere cesaret vermek için evlenmeye karar verdiklerini söyledi.

Evlenen diğer eşcinsel çiftten de sadece bir kişinin ismi açıklandı: Dimitris Tsaibrounis.

Şimdi asıl soru Yunanistan'ın evlilikleri resmi düzeyde yasal olarak kabul edip etmeyeceği.

Bu sorunun yanıtının muhtemelen "hayır" olması bekleniyor.

Ama eşcinsel çiftler de Yunanistan Medeni Kanunu'nun evlenecek insanların cinsiyetlerinden söz etmemesinin, kendilerine yasal bir zemin sağladığını düşünüyorlar.

Kaynak: BBC Turkish