BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

Komşuda büyük patlama! Tam 30 bin kişi...

UKRAYNA 'nın Vynnytsya bölgesinden son dakika patlama haberleri geliyor. Bir askeri mühimmat deposunda başlayan yangın ve yaşanan şiddetli patlamalar nedeniyle 30 bin kişi tahliye edildi.

Abone ol

Ukrayna basınında yer alan haberlere göre, Vinnitsa’nın merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Kalinovka’da bulunan “Yaguar” adlı askeri birliğin içindeki cephanelikte dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Yangının etkisiyle mühimat depolarında patlamalar oldu. Yaklaşık 30 bin kişi bölgeden tahliye edildi.

188 bin tonluk askeri mühimmatın bulunduğu cephanelikte, Smerç, Uragan, Grad füzelerinin de muhafaza edildiği bildirildi.

BÜYÜK BİR YANGIN ÇIKTI

Ukrayna’nın Harkov iline bağlı Balakleya ilçesinde bulunan, ülkenin en büyük cephaneliğinde geçen mart ayında büyük bir yangın çıkmış, ilçede yaşayan binlerce kişi tahliye edilmişti. Geçtiğimiz günlerde de Mariupol ilindeki bir cephanelik, çıkan yangında ciddi hasar görmüştü.

Yangının, diğer olaylarda olduğu gibi, ülkenin savunma altyapısına darbe vurmak için yapılan bir sabotaj sonucu çıkmış olabileceği bildirildi.