BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Komisyondan Erdoğan'a davet!

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu, 28 Şubat süreci ve 27 Nisan Muhtırası ile ilgili olarak Başbakan Tayyip Erdoğan'ı dinleme kararı aldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
TBMM bünyesindeki Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun programında flaş bir gelişme yaşandı. Komisyon önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da dinleme kararı aldı.

Komisyon Başkanı AK Parti milletvekili Nimet Baş tarafından davet edilecek Başbakan'ın ne zaman ifade vereceği öğrenilemezken Erdoğan'ın ifadesini yazılı mı sözlü mü vereceği de belirsizliğini koruyor. Komisyon, 28 Şubat süreci ve 27 Nisan Muhtırası ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ın bilgisine başvuracak.

Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin konuya dair yaptığı açıklamada ''Komisyonda, Başbakan Erdoğan'ı öncelikli olarak  kendisini ziyaret etmek yoluyla, programı müsait  olmadığı takdirde sorularımızın yazılı olarak kendisine ulaştırılmak suretiyle ülkemizdeki darbe ve muhtıralara dair görüşlerine başvurma kararı alınmıştır'' dedi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, komisyonun bugünkü toplantısında, uzmanlarca, alt komisyon raporlarının 16 Kasım'a kadar üyelere ulaştırılması ve komisyonun 19 Kasım'da yeniden toplanmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Komisyonun, 10 Kasım itibariyle dinlemeleri tamamladığını anımsatan Şahin, şunları kaydetti:

''Ancak komisyon üyelerinin talebi doğrultusunda, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Komisyon Başkanımızın irtibata geçmesi sonrası, öncelikli olarak kendisini ziyaret etmek yoluyla, programı müsait olmadığı takdirde sorularımızın yazılı olarak kendisine ulaştırılmak suretiyle ülkemizdeki darbe ve muhtıralara dair görüşlerine başvurma kararı alınmıştır. (Karşılıklı mutabakata varılması dahilinde)'' dedi.