BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,82
ALTIN 2.439,16
HABER /  GÜNCEL

Komiserlik sınavlarına flaş inceleme

İçişleri Bakanlığı, "soruların sızdırıldığı" iddiaları üzerine son 10 yıldaki komiserlik sınavlarını mercek altına aldı.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ihtiyacı karşılamak için her yıl açtığı komiserlik sınavları için şok bir iddia gündeme geldi.

İçişleri Bakanlığı, "soruların sızdırıldığı" gerekçesiyle, son 10 yılın komiserlik sınavlarını mercek altına aldı.

Soruların 'paralel yapı'ya servis edildiğine yönelik ilk iddialar 2005 yılının ağustos ayında yapılan sınav sonuçlarının açıklanmasıyla ortaya çıktığı öğrenildi. 

HATALI SORUYA AYNI YANITI VERİP TAM PUAN ALDILAR

13 bin polisin katıldığı sınavı 10'u kadın 210 polis kazandı. 100 polis tam 100 puan aldı. Bir önceki yıl taban 72 iken taban puan 94'e yükseldi. Kazanamayan adayla dava açmasıyla birlikte 100 sorudan 4 tanesi hatalı çıkarken 100 tam puan alan komiserlerin hatalı sorulara da aynı cevabı vererek tam puan aldığı ortaya çıktı.

Gelen itirazlar üzerine Emniyet Müdürlüğü sınavı koordine eden müdürler hakkında idari bir soruşturma başlattı. Soruşturma sonrasında herhangi bir bulguya rastlanamamış denilerek soruşturma kapatıldı. 

İSMİNİN AÇIKLANMASINI İSTEMEYEN BİR POLİS

Konuyla ilgili 2005'te komiserlik sınavına giren ancak ismini açıklanmasını istemeyen polis memur, yaşananları Sabah gazetesine anlattı: "Sınavın bir hafta öncesinden sınava girecek arkadaşlara sorular geldi. Sınav sonunda itirazlar üzerine Paralel Yapı şüpheleri üzerlerine çekmemek için 80 sorunun verilmesine karar verdi. O sınavdan sonra taban 80'lerde kalmaya başladı. Emniyetin tüm kadrolarını ellerine geçirdiler."