BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  GÜNCEL

AK Parti seçim rekoru kırabilir mi?

Araştırma Uzmanı Hilmi Daşdemir son gelişmeler nedeniyle, AK Parti'nin Türkiye genelinde seçim rekoru kırabileceğini iddia etti.

Abone ol

Seçime sayılı günler kala internete düşen ses kayıtlarıyle birlikte AK Parti bitecek mi yoksa oy patlaması mı yaşanacak?

Olağanüstü günlerden geçiyoruz. Hemen her gün yeni kasetler, dinlemeler servis ediliyor. Halk olan bitene 30 Mart'ta nasıl tepki verecek? Sokaktaki insan "komplo mu?" diyecek yoksa "yolsuzluk" deyip AK Parti'den uzaklaşacak mı?

Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, 17 Aralık sürecine halkın Başbakan Erdoğan'dan yana tavır aldığını savundu.

MANİPÜLASYON VE PROPAGANDA UYARISI

İstanbul’da katıldığı bir programda açıklama yapan Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, araştırma şirketlerinin çalışma prensiplerini açıkladığı bir seminerde anketlerin manipülasyon amacıyla kullanılmamasını istedi.

AK PARTİ'NİN OYLARI HANGİ PARTİYE KAYACAK? NE CHP NE BDP... (TIKLA OKU)

Daşdemir, “21 senelik Optimar araştırma firması olarak, asla manipülasyon çalışmalarının içerisinde olmadık. Anketin künyesi, şirketin kimliği çok önemli olduğu gibi, anketi oluşturma yöntemleri de araştırma şirketi tarafından açıklanmak zorundadır. Araştırma çalışmaları seçim kampanyalarında manipülasyon ve propaganda aracı olarak asla kullanılmamalı” dedi.

“AK PARTİ, SEÇİM REKORU KIRABİLİR”

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan’la birlikte katıldığı programda, güncel konular eşliğinde 30 Mart seçimlerine değinen Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, “30 Mart seçimlerinde vatandaş partiye mi, adaya mı oy verecek soruruyla çok karşılaşıyorum. 17 Aralık olmasaydı, gerçek anlamda aday gösterilen isimlerin belirleyici olacağını düşünüyordum. Ancak Optimar olarak yaptığımız son iki araştırmada, vatandaşın Başbakan Erdoğan’dan yana tavır alabildiğini rahatlıkla görebiliyor, AK Parti’nin oy kaybına uğramadığını anlıyoruz. 17 Aralık’tan bugüne yaşananları bir tarafa koyalım, muhalefetin kamuoyu oluşturma gayreti de ters tepmişe benziyor. Son üç günde yaşanan gelişmeler üzerine AK Parti seçim rekoru kırabileceğini, yerel seçimlerde patlama yapabileceğini düşünüyorum” dedi.

YILMAZ ÖZDİL : ALO BABACAĞIM YAZISI GÜNÜN PAYLAŞIM REKORUNU KIRDI (TIKLAYIN)

“TAYYİP ERDOĞAN BAŞBAKANLAR İÇERİSİNDE EN SAHİCİSİ”

Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, “Vatandaş ile Başbakan Erdoğan arasında farklı bir iletişim var. Optimar olarak Şubat ayı içerisinde yaptığımız geniş kapsamlı bir ankette, paralel yapıya inananların oldukça yüksek olduğunu gördük. Öte yandan halk, Başbakan Erdoğan’ı bağrına basıyor, ona güveniyor ve bugüne kadar seçimle başa gelen siyasi liderlerden en sahicisi olduğuna inanıyor. Bu vesileyle yerel ve genel seçim algısının farklı olmasına rağmen, çok geniş kitlelerin, adaya önem vermeden AK Parti’ye oy vereceğine, bunda Başbakan Erdoğan’ın karizmasının etkili olacağına inanıyorum” diye konuştu.

anket.20140227133441.jpg
SES KAYITLARI OYLARI NASIL ETKİLER?

Sonar'ın Başkanı Hakan Bayrakçı'nın beklentisine göre çıkan son ses kayıtlarının AK Parti oylarına negatif etkisi 2.5-4 puan arasında olacak. (TIKLA OKU)

kaset.20140227133036.jpg
E
RDOĞAN İLE OĞLU BİLAL'IN SES KAYDI

Kaset savaşlarında dün gece ilginç gelişmeler yaşandı. Haramzadeler görüntü yayınlayacağız dedi, çarketti Başçalan hesabı devreye girdi. (TIKLA OKU)