BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Komadaki Ariel Şaron'da 'beyin aktivitesi'

2006'dan bu yana komada olan İsrail eski başbakanı Ariel Şaron'un beyin aktivitesinde 'canlanma belirtileri' görüldüğü açıklandı.

Abone ol

İsrail'in 2006'dan bu yana komada olan eski başbakanı Ariel Şaron'un beyin aktivitesinde "ciddi canlanma belirtileri" görüldüğü açıklandı.

İsrailli ve Amerikalı bilim insanlarından oluşan ekibin açıklamasına göre, Şaron üzerinde yapılan yeni testler dış uyarıcılara tepki verdiğini gösterdi.

Doktorlar ailesinin fotoğrafları gösterildiğinde ve oğlunun sesi dinletildiğinde Şaron'un beyin aktivitesinde kıpırdanma gözlendiğini söyledi.

2006'da ağır bir felç geçiren 84 yaşındaki Şaron, o tarihten bu yana suni solunum cihazına bağlı olarak bitkisel hayattaydı.

Doktorlar Şaron'un dış uyarıcılara verdiği tepkinin "cesaret verici" olmakla birlikte, yeniden bilincini kazanacağı anlamına gelmediğini belirtti.

2001'de başbakan olan Şaron 2006'da felç geçirene kadar görevde kaldı.

Şaron 1982'de savunma bakanı iken ülkesinin Lübnan'ı işgalinin mimarı oldu.

İşgal sırasında İsrail ile birlikte hareket eden Lübnanlı Hristiyan milisler, İsrail'in denetimi altındaki iki kampta yüzlerce Filistinli'yi öldürmüştü.

İşgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi yerleşimlerinin genişlemesine büyük destek veren Şaron, Filistin topraklarını İsrail'den ayıran duvarın inşa emrini de verdi.

İsrail onun başbakanlığı döneminde, 2005'te, Gazze Şeridi'ndeki asker ve yerleşimcilerini geri çekti.