BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.492,48
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Üç büyük firmadan imza

Daimler, Ford Motor ve Nissan Motor, bir çok alanda işbirliği ön gören bir anlaşmaya imza attılar.

Abone ol

Daimler, Ford Motor ve Nissan Motor, sıfır emisyon teknolojisini hızlandırmak, ortak yakıt hücresinin geliştirilmesi ve yatırım giderlerinin azaltılması için üçlü bir anlaşmaya imza attı.
İşbirliğinin sonucunda dünyanın düşük maliyetli, yaygın olarak kullanılacak yakıt hücreli elektrikli aracını 2017 yılında üretilmesi bekleniyor. 

Üç şirket arasındaki anlaşmanın, elektrikli araç üretiminde küresel şartları ve bileşen standartlarını belirlemesi, üreticiler, politika yapıcılara, otomotiv endüstrisine hidrojen altyapısının geliştirilmesi için cesaret vermesi bekleniyor. 

Ford Motor Company tarafından yapılan yazılı açıklamada, her üç şirketinde anlaşmanın gerektirdiği amaçlar doğrultusunda teknoloji yatırımlarını ortaklaşa ve eşit miktarda yapacağı belirtildi. Anlaşmanın en büyük önceliğinin, aradaki işbirliğini arttırararak dünyanın ilk ve en yaygın kullanılacak, düşük maliyetli elektrikli aracının üretilmesini amaçladığı belirtildi. 

Ford Motor Küresel ürün geliştirme Başkan Yardımcısı Raj Nair, ''Birlikte çalışmak kesinlikle teknolojinin geliştirilmesini hızlandıracak ve piyasasının müşterilerimiz için daha uygun fiyatlı hale gelmesini sağlayacak. Bu işbirliğinden hepimiz faydalanacağız, ortaya çıkan sonuç şirketleri tek başına elde edebileceğinden daha iyi olacak'' dedi.