BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.434,52
HABER /  POLİTİKA

Koltuk babamdan kalmadı

Osman Pepe yine bakanlık görevi bekliyor mu? Pepe'den ilginç yanıt geldi.

Abone ol

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, görevinde başarılı olduğuna inandığını belirterek, ''Koltuk bana babamdan kalmadı, koltuğa güç kazandırdığıma inanıyorum, koltuktan güç kazanan siyasetçi olmadım'' dedi.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ''Katı Atık Düzenli Depolama'' tesisini hizmete açan Bakan Pepe, yapılan tesisin bölgede önemli bir eksiği gidereceğine ve bölge turizmine de olumlu bir katkı sağlayacağına dikkati çekti.

Göreve geldikleri günden itibaren çevre ile ilgili çalışmalara büyük önem verdiklerini hatırlatan Bakan Osman Pepe, parti ayrımı gözetmeksizin Türkiye'nin her yerinde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bakan Pepe, törene katılan bir gazetecinin, ''Yeni kabinede bakanlık görevi bekliyor musunuz?'' sorusunu da şöyle yanıtladı:

''Koltuk bana babamdan kalmadı, koltuğa güç kazandırdığıma inanıyorum, koltuktan güç kazanan siyasetçi olmadım. Koltuğa güç kazandırdım, prestij kazandırdım. Sayın Başbakan bize itimat etti 5 yıla yakın Bakan olarak görev yaptım, başarılı bir Çevre ve Orman Bakanı olduğuma inanıyorum. Bakan olmazsam, gelen arkadaşa başarılar diliyorum''

ORMAN YANGINLARI

Manisa'da çıkan orman yangınlarının ardından gerekli araştırmanın yapılması için talimat verdiğini de kaydeden Bakan Pepe, ''Birileri kasıtlı olarak ormanı yakıyor. Türkiye'de çıkan orman yangınlarının yüzde 95'i insan kaynaklı. Bunun bir bölümünü ise kasıtlı olarak çıkarılan yangınlar oluşturuyor. Kötü niyetli olanların bunu yaptığını düşünüyorum. Bu kusurdan, ihmalden öte, kasıt içeriyor'' diye konuştu.