BIST 10.089
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.405,34
HABER /  GÜNCEL

Kolombiya: Farc barış görüşmelerini sürdürmek istiyor

Kolombiya'da bir generalin kaçırılması üzerine hükümet, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçler ile barış müzakerelerini askıya almıştı. Farc yetkilisi bugünkü açıklamasında generalin nerede olduğunu bilmediklerini söyledi ve görüşmelerin devam etmesini istedi.

Abone ol

Kolombiya'da Farc (Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri), bir generalin kaçırılması üzerine hükümetin askıya aldığı barış görüşmelerinin devam etmesini umduklarını duyurdu.

Hükümet, Kolombiyalı general Ruben Dario Alzate Mora'nın geçen Pazar günü ülkenin kuzey vilayeti Choco'da kaçırılmasından Farc gerillalarını sorumlu tutuyordu.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, generalin kaçırılmasından sonra iki yıldır Havana'da devam eden barış müzakerelerinin 'askıya alındığını' duyurmuştu.

Farc lideri Pastor Alape ise, bugün yaptığı basın açıklamasında 'generalin nerede olduğu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını' söyledi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre Alape, "Ne olduğunu bilmiyoruz. Bölgede operasyona işaret eden her türlü gelişme iletişimi daha güç hale getiriyor" dedi.

Kolombiya ordusu, generalin bulunması için havadan, karadan ve nehirden arama çalışmalarını sürdürüyor.

Alape ayrıca, Farc'ın 'hükümetin barış görüşmelerini askıya alma kararını şaşırtıcı bulduğunu' belirtip 'en kısa zamanda yeniden başlamasını umduklarını' söyledi.

General Alzate, Pazar günü Choco vilayetindeki Atrato nehrinde teknesiyle dolaşırken, yerli halkla görüşmek için durduğu Las Mercedes köyünde kaçırıldı.

Alzate'nin yanı sıra beraberindeki Gloria Urrego ve Yüzbaşı Jorge Rodriguez Contreras da kaçırıldı.

Devlet Başkanı Santos, Alzate ve diğer yüzbaşının 'ziyaretlerini sivil kıyafetle gerçekleştirerek güvenlik protokollerini de ihlal ettiklerini' söyledi.