BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,55
HABER /  GÜNCEL

Köln: Erdoğan'a destek ve protesto

Başbakan Erdoğan bugün Almanya'nın Köln kentinde konuşacak. Erdoğan'ın konuşma yapacağı Lanxess Arena'da destekçileri toplanıyor. Kentin başka bir alanındaysa bir protesto yürüyüşü yapılıyor.

Abone ol

Başbakan Erdoğan bugün Almanya'nın Köln kentinde konuşacak. Erdoğan'ın konuşma yapacağı Lanxess Arena'da destekçileri toplanıyor. Kentin başka bir alanındaysa bir protesto yürüyüşü yapılıyor.

Erdoğan Almanya programı kapsamında bugün Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10. kuruluş yıldönümü toplantısına katılacak.

Toplantı Köln'deki 20 bin kişilik Lanxess Arena'da yapılacak.

Lanxess Arena önünde uzun kuyruklar

Lanxess Arena’da bulunan gazeteci Elmas Topcu, binanın dört büyük girişinde uzun kuyruklar olduğunu söylüyor.

Grup, 'Bu millet seninle gurur duyuyor', 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları atıyor.

Kentin bir başka bölümündeyse Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nun (AABK) çağrısıyla bir protesto yürüyüşü yapılıyor.

Protesto yürüyüşüne yoğun katılım

Gösteriyi izleyen gazeteci Hülya Topçu BBC Türkçe’ye, katılımın çok yoğun olduğunu, katılımcılar arasında çok farklı grupların ve kesimlerin bulunduğunu söyledi.

Eylemdeki görevlilerin üzerinde Soma yazan baretler taktığını söyleren Topçu, Türkiye kökenliler dışında bazı Alman grupların da gösteriye katıldığını belirtti.

Yürüyüşte Gezi eylemleri sırasında ölenlerin fotoğrafları da taşındı. 'Katil, Hırsız Erdoğan', 'Her Yer Taksim Her Yer Direniş', 'Faşizme Karşı Omuz Omuza' gibi sloganlar atıldı.

Topçu, yürüyüşün devam ettikçe katılım arttığını, katılımın on binli rakamlarda olduğunu söyledi.

Bunun dışında aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Pro NRW adlı grubun da bir gösteri yapacağı bildiriliyor.

Emrullah İşler'e protesto

Bu arada Doğan Haber Ajansı, Erdoğan'dan önce kente gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in dün akşam yemek için geldiği bir restoranın çevresinde toplananlar tarafında protesto edildiğini bildirdi.

Ajans, protesto sırasında AKP'lilerin de protesto eden gruba tepki gösterdiğini, iki grup arasında gerginlik çıktığını, Alman polisinin iki grubun arasına girdiğini aktardı.

Protesto üzerine İşler aracına binerek restorandan ayrıldı.