BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kod adı KOZ filmindeki en can alıcı sahneler

Kod adı Koz filmi bugün vizyona girdi. Kod adı Koz filminde Cem Kurtoğlu ve Hazım Körmükçü oynuyor. Kod adı Koz filminin konusu ise 17 ve 25 Aralık operasyonları.

Abone ol

Büyük merakla beklenen Kod Adı Koz : Maskeler Düşüyor filmi vizyona girdi. Sinemalarda gösterimi başlayan Kod adı Koz filminin başrollerinde Tolga Karel , Cem Kurtoğlu ve Hazım Körmükçü rol alıyor. Kod adı Koz filmi 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarını konu ediniyor. Filmin tanıtım fragmanında 7 Şubattaki MİT krizi ve Hakan Fidan olayı da yer alıyor.

17 ve 25 Aralık tarihlerinde hükümet hedef alan operasyonlar Türkiye 'yi sarsmıştı. Hükümet kanadı bunu bir darbe olarak nitelerken cemaat kanadı 'yolsuzluk' operasyonu demişti. İşte bu iki kritik olayın filmi çekildi. Kamuoyu olayların Kod adı Koz filminde nasıl anlatıldığını büyük bir merakla bekliyordu.

kod-adi-koz-.jpgKod adı Koz filminde herşey 7 Şubat'taki MİT Müsteşarı Hakan Fidan 'ın operasyonla alınmak istemesiyle başlıyor. Filmde Fethullah Gülen de işleniyor.

KOD ADI KOZ FRAGMANI

KOD ADI KOZ : MASKELER DÜŞÜYOR FİLMİNİN KONUSU

Kod adı Koz filmi yargı ve polis teşkilatlarındaki yapılanmaları, MİT’ten basına yansıyanları, istihbarat şefinin ifade vermek için çağrılmasını, Gezi olaylarını, 17 ve 25 Aralık operasyonlarının hedeflerini kısacası Türk siyasi tarihinin yakın geçmişte yaşadığı ve halen içinde bulunduğu siyasal ve toplumsal süreçleri işliyor.
kod-adi-koz-filmi-.jpgYapımcı Uğur Yalçınkaya’nın ifadesiyle Kod adı koz filmi “devlet düşmanlarının iç yüzünün ortaya çıkarmayı amaçlıyor”.

kod-adi-koz-tolga-karel.jpg
Kod adı Koz Filminin yönetmenliğini Celal Çimen üstlenirken, kadroda Orhan Kılıç, Hazım Körmükçü, Tolga Karel ve Hakan Ural gibi isimler yer alıyor.

KOD ADI KOZ EN CAN ALICI SAHNE
kod-adi-koz.jpg
Kod adı Koz filminin fragmanında en can alıcı sahne MİT koridorunda yaşanıyor. MİT Müsteşarını almak için gelen polislere MİT ekibi silah çekiyor.

FETHULLAH GÜLEN DE VAR
kod-adi-koz-gülen.jpgKod adı Koz filminde Fethullah Gülen karakteri de yer alıyor. Filmde Gülen hayli agresif ve sinirli biri olarak tasvir ediliyor.

KOD ADI KOZ 'DA BAŞBAKAN ERDOĞAN KARAKTERİ
Filmde 17 Aralık sürecinde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan 'ı Cem Kurtoğlu oynuyor. Filmde yer alan suikast girişimi sahnesi KOD ADI KOZ filminin yoğun mesaj dolu sahnelerinden biri. 

kod-adi-koz-başbakan.jpg

KOD ADI KOZ ELEŞTİRMENLER NE DİYOR?

Cuma günü 850 salonda gösterime giren ve 'Recep İvedik'in rekorunu kırma iddiasındaki filmin önce basın gösterimi yapıldı. Galada filmi izleyen sinema yönetmenleri Kod adı koz filmine geçer not vermedi. İşte eleştirmenlerin yorumları.

UĞUR VARDAN (Hürriyet): 10 yıl beraber yürüdüğü, her türlü operasyona ve davaya birlikte imza attığı bir hareketin ne kadar tehlikeli olduğunu ancak fark edebilen bir hükümetin verdiği mücadelenin filmi de ancak bu kadar inandırıcı olabilirdi. Öte yandan 'Kod Adı: KOZ'un şöyle 'tarihi' bir misyonu var; film bir an önce yurt dışında da vizyona girmeli ve tüm 'Dış mihraklar'a (özellikle de İngilizlere) bu kadar güçlü bir siyasi oluşumu yıkmanın zorlukları gösterilmelidir. 'Kod Adı: KOZ' sanırım tarihe Fethullah Gülen'i tüm kötülüklerin kaynağı olarak gösteren filmlerin en ajitatifi olarak geçecektir. Bu açıdan 'Hoca'nın kızgınlıktan tespihini parçaladığı sahne de filmin şahikasıydı.
kod-adi-koz-suikast.jpgÖte yandan ideolojik bir kıyas düzlemi açısından bakarsak 'Cemaatçi kesim'in sinemadaki son örneği 'Birleşen Gönüller'di, peşi sıra vizyona giren 'Kod Adı: KOZ'u izledikten sonra şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Sanatsal açıdan 'Paralel sinema' 1-0 önde. Ama daha genel bir çerçevede bakarsak bu topraklarda hâlâ iyi filmleri 'Solcular çekiyor..

VECDİ SAYAR: BU KADAR UCUZUNU GÖRMEDİM

kod-adi-koz-filmi-sahne.jpgIII. Reich’ın da resmi sinemacıları vardı, ama bu kadar ucuzunu görmedim. Ucuz dediysem yanlış anlaşılmasın; hiçbir fedakarlıktan kaçınılmamış. Ne de olsa, Büyük Reis ve fidanı ilk kez beyazperdede… Herkesin bir kod adı var filmde. ABD’ninki de ‘Büyük Britanya’. Tabi, ikisi de alınabilir buna, ama cevabımız filmin başında yazıyor nasılsa: “Filmde gördüğünüz hiçbir şey gerçek değildir”. Bu masala inanan çıkar mı derseniz, ısmarlama filmin ısmarlama seyircileri de olacaktır elbet.

kod-adi-koz-suikast-sahnesi.jpg
KOD ADI KOZ FİLMİ AFİŞİ
kod-adi-koz---maskeler-düşüyor.jpg