BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ölü fare cinayetinde 'deli' karar

Antalya 'da 60 yaşındaki kadını 20 bıçak darbesiyle öldürdü. Abdullah Çiçek isimli zanlı bir gün bile hapis yatmayacak çünkü...

Abone ol

ANTALYA 'da "Evime ölü fareleri sen mi koydun?" diyerek komşusu 66 yaşındaki Zeliha Tavşancı'yı 20 bıçak darbesiyle öldürmeten yargılanan Abdullah Çiçek'in akli dengesinin yerinde olmadığına karar verildi.

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Zeliha Tavşancı'yı bıçaklayarak öldüren ve tutuklu yargılanan Abdullah Çiçek ile ilgili Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden istediği rapor tamamlandı.

Başhekim Dr. Ahmet Ayer, psikiyatri uzmanları Dr. Semih Özalp, Dr. Doğan Işık, Dr. Hilmi Erdem Karakan ve Dr. Sezen Türkoğlu Ekmen'den oluşan 5 kişilik sağlık kurulu tarafından yapılan muayene ve gözlemlerin ardından hazırlanan rapor, mahkemeye gönderildi.

Raporda, Abdullah Çiçek için, "Kasten adam öldürme suçuna karşı, akıl hastalığı nedeniyle işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını tam olarak algılayamaz. Bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli derecede azalmıştır. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 32/1 maddesi kapsamındadır" ifadesine yer verildi.

TCK CEZA ÖNGÖRMÜYOR

Öldürülen Zeliha Tavşancı'nın avukatı Gizem Kumbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu raporun ardından Abdullah Çiçek hakkında TCK'ya göre ceza verilemeyeceğini bildirdi.

Mahkemenin talebi üzerine Çiçek'in denetime tabi tutulabileceğini belirten Kumbul, şöyle konuştu:

"Denetime tabi tutulmak ise hastanede yapılıyor. Mahkeme, hastanede tedavi görmesi için karar veriyor ve sanık olan Abdullah Çiçek, ruh sağlığı hastanesine gönderiliyor. Hastane bu kişiyi tedavi ettikten sonra karar verecek. Yani hastanede doktorlar ne derse o olacak. Birkaç ay da olabilir tedavi süresi, birkaç yıl da olabilir. Abdullah Çiçek, tedavisi tamamlanıp 'Toplum içine çıkabilir' diye karar verildikten sonra serbest kalabilir ama sonuçta ceza verilemez."

Antalya'da yalnız yaşayan 27 yaşındaki Abdullah Çiçek, 29 Aralık 2014 tarihinde kendisine her gün yemek veren komşusu 66 yaşındaki Zeliha Tavşancı'yı, "Evime ölü fareleri sen mi koydun?" diyerek sokak ortasında 20 kez bıçaklamıştı. Tavşancı'nın hayatını kaybettiği olayın ardından Çiçek, tutuklanmıştı.