BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.496,58
HABER /  DÜNYA

Yunan bakanın 480 euroluk kaşkolu olay oldu

Yunanistan’ın yeni Başbakanı Çipras ve Maliye Bakanı Varufakis, Avrupa basınında manşetlerden inmiyor.

Abone ol

Yunanistan'ın son dakika itirazı yüzünden ortak açıklamanın yayınlanamadığı Brüksel'deki Euro Bölgesi Maliye Bakanları (Eurogroup) toplantısının en çok konuşulan ismi Yunan Maliye Bakanı Yanis Varufakis oldu.

Atina'da, marksist Varufakis'in Eurogroup toplantısına giderken kıyafeti ve özellikle taktığı pahalı "Burberry" marka kaşkolu çok tartışıldı. Avrupa'da basını, Yunan maliye Bakanı'nın pahalı kaşkolü için şunları yazdılar:

'100 METREKARELİK EVİN VERGİSİ KADAR PAHALI BİR KAŞKOL'

24 News: "Yani. Burberry ile nereye gidiyorsun? Böylesi kiritik bir toplantı için talihsiz bir kıyafet".

Newser: "Eurogroup toplantısına en ucuzu 395, üstünde baş harfleri de yazılı ise 480 euro olan bir kaşkolle gitti. Taktığı kaşkolün değeri, 100 metrekarelik bir evin özel emlak vergisi kadar."

The Toc: Varufakis'in kaşkolu, IMF Başkanı Christina Lagarde'nin dikişlerin ekru renkteki siyah deri montu ile tam bir uyum içindeydi. Varufakis, Lagarde'i hayran bıraktı"

Sosyal medyada ise Varufakis'in kaşkolu için şu espriler yapıldı:

- "Solcu Maliye Bakanı'nı kapitalist kıyafetle görmek güzel"

- "Varufakis'e kaşkolu ben hediye ettim..

- Varufakis tipi kaşkol arıyorum. Fiyatı önemli değil.

ŞIK GİYİNİYOR PAHALI RESTORANLARI TERCİH EDİYOR

Varufakis hem varlıklı sayılabilecek bir aileden geliyor hem de Yunanistan'ın en tanınmış ailelerinden sanayici Stratos'ların kızı Danai Stratu ile evli. Yunanlı modacılara göre günlük kıyafeti (pantolon, ayakkabı ceket, gömlek, mont) 600 euro'dan pahalı. Varufakis, pahalı kıyafetleri yanısıra, lüks restoranları da tercih ediyor.

kaskol.jpg