BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.427,85
HABER /  GÜNCEL

Koç'tan yüksek yargıya soğuk yorum

Danıştay ves Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararlardan hoşlanmadığını söyleyen Bakan Koç, " İktidar olarak idare ediyoruz" dedi.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Kamuoyunda kendisi hakkında yapılan ’Bu işi bilmiyor’ tartışmalarının aksine, turizm işini bildiğini ve onun için çalıştığını" söyledi.

Danıştay ves Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararlardan hoşlanmadığını da söyleyen Koç, " İktidar olarak idare ediyoruz" dedi.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen "Manavgat’ın Sorunları ve Çözüm" toplantısında konuşan Koç, göreve ilk geldiğinde Antalya’da mas turizmiyle (kitle turizmi) ilgili söylediği bazı sözlerin eleştirildiğini anımsattı. 33 yıl idarecilik yaptığını, 7 yaşında kitap okuma merakının başladığını ifade eden Bakan Koç, şöyle devam etti: "Dostoyevski’den okuduğum 20 bin sayfanın bana verdiği insan yüzü seyretmenin ve sosyolojik olarak sebep - netice ilişkisi kuracak altyapıya sahip olduğumdan, ne söylediysem, bildiğimce söyledim ama anlamak ve öyle anlamak isteyenlere herhangi bir kırgınlığım olmadı. Genellemeleri sevmem. Ama bir Türk olarak söyleyeyim:

16 büyük devlet kurmuşum ama 15’ini de yıkmışım. 16 devlet kurduğumuzdan söz ederiz de 15’inin yıkılmasındaki zafiyetlerden bahsetmeyiz. Mas turizmi hakkında bir şeyler söyledim. ’Bu Turizm Bakanı, turizmi sevmiyor’ dediler. O zaman bu sözleri söyleyenler, şimdi aynısını söylüyorlar. Bu ülkenin insanlarının bir çoğunda kafa rahatlığı, kafa konformizmi bozulmuyor. Kafa konformizmi bozulmayınca da bir şey olmuyor. "

"Hükümet olarak idare ediyoruz"

Kendisinin hukukçuların aldığı bazı kararları Anayasa'ya aykırı bulduğunu da bildiren Koç, "Ben Danıştay ve Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararlardan hiç hoşlanmıyorum. Ama hükümet olarak, idare olarak uymak zorundayım" dedi.

Kaynak: