BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Kocasını öldüren Alman gelin sabıkalı çıktı

İşyerini basarak eşini kurşun yağmuruna tutan Alman gelin Zela Öztürk'ün daha önce de eşine bıçakla saldırdığı ortaya çıktı

Abone ol

Sakarya’nın Karasu İlçesi'nde iki yıldır ayrı yaşadığı eşini işyerini basarak kurşun yağmuruna tutarak öldüren ve cinayetin kaydedildiği güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkan Alman uyruklu Jela Öztürk'ün, bir süre önce yine işyerinde eşine bıçakla saldırdığı belirlendi.

DAMATTAN ŞİKAYET GELDİ

Geçen Nisan ayında beyaz eşya sattığı işyerinde, ayrıldığı eşi tarafından öldürülen ve öldürülüşü 5 güvenlik kamerası ile görüntülenen 68 yaşındaki Mehmet Öztürk'ün ilk evliliğinden olan kızının kocası Ahmet Öztürk, bugün Karasu'ya gelen habercilerle görüştü.

Alman uyruklu Jela Öztürk'ün sık sık Türkiye'ye geldiğini söyleyen Ahmet Öztürk, “Boşanma davası gündeme gelince 6-7 ay önce kayınpederime işyerinde bıçakla saldırarak öldürmek istedi. Biz şikayetçi olduk ve 5 ay hapis cezası aldı. Bu ceza daha sonra tecil edildi” dedi.

MİRAS FALAN YOK, DAHA FAZLASINI İSTEDİ

Cinayetin miras yüzünden işlendiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını da ileri süren Ahmet Öztürk “Miras falan yok. Kayınpederim ayrıldıktan sonra ona hissesine düşen parayı verdi. Ancak kısa bir sürede parayı bitirdi. Sık sık Almanya'ya gidip geliyordu. Kayınpederimin Almanya'daki maaşını da o alıyordu. Ancak daha fazla istiyordu” diye konuştu.

Cinayet anının güvenlik kameraları tarafından görüntülendiğinden haberi de olmadığını da söyleyen Ahmet Öztürk “Eğer kameralar kayıtta olsaydı bu kadar rahat hareket etmezdi” dedi. Jela Öztürk'ün Karasu'da yaşayan oğlu İlker Öztürk ise habercilerle görüşmek istemedi.

Bu arada Jela Öztürk hakkında Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasında cinayetle ilgili olarak “Dükkana girince bana küfür etti. Elini çekmeceye atınca ben de silahla vurdum” demişti.