BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.395,51
HABER /  GÜNCEL

Kocaman Sivas'ta 'Rus ruleti' oynamış!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman Sivasspor maçının ilk yarısında 'Rus Ruleti' oynamış!

Abone ol

Lig TV'de katıdığı programda şampiyonluğu değerlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 'Sivasspor'da ilk yarı Rus Ruleti gibiydi' yorumunda bulundu

Şampiyonluğun belirlendiği son Sivasspor maçını değerlendiren Kocaman, ''Rus ruleti'' gibi olduğunu vurgulayarak: "Soğukkanlılığını kolay yitiren biri değilim. Sivasspor maçı öncesinde hakikaten çok iyi durumda değildim. Maç öncesi ve devre arası gerginliğim hareket ve düşünce bütünlüğümü sarstı. 4 sene önce ve son sene şampiyonluğu yitiren takımın yine son maçta şampiyonluk maçına çıkması çok kolay değil, ama sahada futbolcular başardı'' diye konuştu.

Sivasspor maçında şampiyonlukla ilgili kuşku duyup duymadığı sorusuna Kocaman, şu yanıtı verdi:

''İkinci yarıda hiç olmadı. Ama ilk yarı Rus ruleti gibiydi. Bir teşekkürü de Sivas şehrine göndermek lazım. Sivas kenti Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istiyordu. Maç başladı, golle başladık. Erken golde 'eyvah' dedim. Çünkü her şeyin kolay olduğunu hissetmek uçuruma giden yol gibi oluyor. Golü erken bulup ikinci gol için saldırmaya başladık ve oyun bütünlüğümüzü kaybetmeye başladık. İkinci golü yemek işimizi daha zorlaştırırdı ama ikinci yarı hiç endişe duymadım.''

Aykut Kocaman, Alex De Souza gibi bir oyuncu varken takımda düzen değişikliği yapmanın kolay olmayacağını, takımı bu oyuncuya göre dizayn etmenin akıllıca olduğunu söyleyerek Alex'i adeta yere göğe sığdırmadı.

''TEKNİK DİREKTÖR OLMAM YANLIŞ BİR TERCİHTİ''

Kocaman, geçen sene sonuç olarak başarısız olduklarını ifade ederek, ''Son maçta şampiyonluk gidince derin bir yara oluştu. Daum'la devam etmeme fikri bütün camiada konuşuluyordu. Sayın Başkan ve Ali Yıldırım, benin ismimi öne attı. Benim bu piyasadaki en büyük artım güvenilir olmamdı. Teknik direktör olmam yanlış bir tercihti, ancak zorunluluktu'' dedi.

Türkiye'de ''Büyük takımları yerliler yönetemezler'' diye bir algının bulunduğunu anlatan Kocaman, bu nedenle başlangıcının biraz sıkıntılı olduğunu vurguladı.

Fenerbahçe Kulübünün, Aragones döneminde dahi çok sıkıntılar geçirmesine rağmen teknik direktörünü sezon içinde gönderen bir kulüp olmadığına değinen Kocaman, bunun doğru bir yaklaşım olduğunu, gelecek teknik direktörlerle güven köprüsü kurma açısından önem taşıdığını söyledi.

Sezona sarsıntılı başladıklarını anlatan Kocaman, yeni sezon için hangi bölgelere transfer yapacakları konusunda ise şunları söyledi: ''Savunma, orta sahanın merkezi, bir de forvete transfer yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca kadronun altını da oluşturmamız gerekiyor. Ama, ana olarak 2-3 oyuncuyu takıma monte etmek doğru olacak gibi gözüküyor. Bütün oyuncularımızın sözleşmeleri devam ediyor ama ayrılma ihtimalleri yüksek oyuncularımız var. Yabancı alacaksak bazıların göndermemiz gerekiyor. Düşündüğümüz oyuncular var, birkaç güne kadar şekillenmeye başlar. Transferde 7-8 oyuncu almak gibi bir düşüncemiz yok.''