BIST 10.163
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.400,70
HABER /  GÜNCEL

Kocaman oyuncularını nasıl diriltti?

Fenerbahçe'de Alex'in dikkat çektiği antrenman sisteminde yapılan köklü değişiklik başarıda başrolü oynadı.

Abone ol

Süper Lig'de üst üste 6 galibiyet alarak, lider Trabzonspor'la olan 9 puanlık farkı 2'ye düşeren ve Bursaspor'a 3 puanlık fark yapan Fenerbahçe'nin bu başarısında antrenman sisteminde yapılan değişiklik büyük rol oynadı.

Kaptan Alex de Souza'nın, FBTV'ye yaptığı açıklamada işaretlerini verdiği değişimin detaylarını Milliyet'ten Yusuf Kobal yazdı.

Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın, Antalya'daki devre arası hazırlık kampından başlayarak çalışma metodları üzerinde yaptığı köklü değişimler, lig maçlarında galibiyet üstüne galibiyet alınmasında başrolü oynadı. Başarısız bir ilk devre geçiren ve sırasıyla Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenen sarı-lacivertli takımda, Aykut Kocaman ve yardımcıları ilk olarak idmanların sertlik derecesini artırdı.

Sarı-lacivertliler özellikle ikili mücadelelerde oyunculara daha sert olmaları talimatını verdi.
Kocaman'ın bu isteğini, başta Alex olmak üzere bütün futbolcular olumlu karşıladı. Sarı-lacivertli oyuncular geride kalan 1 aylık süreçte idmanlarda çabalarını ikiye katlarken, teknik kadro da ikili mücadele çalışmalarına ağırlık verdi. Antalya'da fizik kondisyon yüklemesi yapan futbolcuların temposu ve dayanıklılığı gün geçtikçe yükseldi.

HERKESİN YÜZÜ GÜLDÜ

Süper Lig’de sırasıyla Sivasspor (1-0), Antalyaspor (1-0), Trabzonspor (2-0), Manisaspor (3-1), Kayserispor (2-0) ve Beşiktaş'ı (4-2) mağlup etmeyi başaran sarı-lacivertli takımda, antrenman sistemindeki değişiklik hem teknik heyet ve futbolcuları hem de yöneticilerin yüzünü güldürdü.