BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çökertilen çetede 9'u polis 70 gözaltı

İstanbul ve Antalya'nında aralarında bulunduğu 5 ilde yapılan çete çökertme operasyonda 70 kişi gözaltına alındı

Abone ol

İstanbul’da cinayet, adam yaralama, adam kaçırma, haraç alma, yağma, çek-senet tahsilatı olaylarına karışan çete çökertildi.

Organize Şube Müdürlüğü’ne, 3 yıl önce liderliğini Suat Deniz’in yaptığı bir çeteyle ilgili ihbarlar geldi. Adam kaçırma iddiasıyla geçen yıl tutuklanan Suat Deniz’in yönettiği ileri sürülen çetenin aralarında cinayetin de olduğu birçok eylemi belirlendi. Polis, çeteyi çökertmek için dün sabah saatlerinde harekete geçti. İstanbul ve Antalya’nın da aralarında bulunduğu 5 ildeki baskınlarda 70 kişi yakalandı.

Gözaltına alınanlar arasında, geçen ay kokain baronu Mahmut Çelik’le bağlantısı olduğu iddiasıyla yakalandıktan sonra serbest bırakılan Çevik Kuvvet’te görevli Emniyet Amiri Nadir Yolbulan ile 8 polisin de bulunduğu belirtildi. Yolbulan’ın Mahmut Çelik’i Narkotik Şube’de çalıştığı dönemde gözaltına aldığı ortaya çıkmıştı. Çelik’le yemek yediği ve eğlence mekanlarına gittiği belirlenen Yolbulan savcılıktaki sorgusunun ardından serbest kalmıştı. Gözaltı sayısının artacağı belirtilirken, baskınlarda 10 tabanca ele geçirildi. 3 yıllık takipte zaman zaman çeteye operasyon düzenlendiği ve uzinin de aralarında bulunduğu 15 silahın ele geçirildiği belirtildi.