BIST 10.191
DOLAR 32,26
EURO 34,82
ALTIN 2.403,70
HABER /  GÜNCEL

Yemen'de karşıt gruplar çatıştı

Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in destekçileriyle karşıtları arasında çıkan çatışmada en az bir protestocunun öldürüldüğü bildiriliyor.

Abone ol

Yemen'de Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in destekçileriyle karşıtları arasında çıkan çatışmada en az bir protestocunun öldürüldüğü bildiriliyor.

Yemen'de geçen hafta düzenlenen hükümet karşıtı gösterilere binlerce kişi katılmıştı

Görgü tanıkları, Ali Abdullah Salih'e sadık silahlı bazı kişilerin, başkentte Sana Üniversitesi'nde toplanan göstericilere ateş açtıklarını söylüyor.

Yemen'de hükümet karşıtı gösteriler geçen aydan bu yana sürüyor.

Göstericiler, Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in istifasını istiyor.

Yemen'in başkenti Sana'da geçen hafta da, hükümetin istifasını isteyen göstericilerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmıştı.

Polis, 32 yıldır iktidarda olan Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in istifası talebiyle Sana Üniversitesi'nden kent merkezine yürüyen göstericilere müdahale etmişti.

Çatışmalar sırasında BBC muhabiri ve kameramanı da yaralanmıştı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Human Rights Watch, polisin göstericilere acımasızca davrandığını ve şok tabancası kullandığını belirtmişti.

Ali Abdullah Salih'in sözleri yeteli bulunmadı

Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, 32 yıldır iktidarda.

Salih, 2013'te görevini bırakma ve görevi oğluna devretmeme sözü vermişti.

Ancak protestocular, Salih'in hemen istifa etmesini istiyor.

Ali Abdullah Salih gösteriler nedeniyle ay sonunda Washington'a yapmayı planladığı ziyareti ertelemişti.

Geçen yıldan bu yana El Kaide faaliyetlerinin yeni odağı olarak gösterilen Yemen, aynı zamanda kuzeydeki Şii isyancılarla mücadele ediyor.

Kişi başına düşen gelir açısından dünya listesinin alt sıralarında yer alan Yemen'de halkın üçte biri kronik açlık çekiyor, nüfusun yüzde 40'ının geliri günde 2 dolar olarak belirlenen yoksulluk seviyesinin altında.