BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kocaeli'nde neden 1 üniversite var?

MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan Türkiye'nin bazı şehirlerine yeni üniversiteler eklenirken Kocaeli'nde neden bir tek üniversite var diye sordu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Tükkan'ın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın hyanıtlması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

Türkiye’nin bazı şehirlerinde yeni üniversiteler kurulması benimsenmiş, Konya’da beşinci üniversitenin şehre kurulması hazırlıkları yapılırken, Kocaeli’nde hala bir üniversite bulunmaktadır. İktidar partisi, Gebze Üniversitesi adıyla Kocaeli’nde yeni bir üniversite kurulacağı sözünü verdiği halde bu konuda bugüne kadar bir gelişme yaşanmamıştır. Kocaeli’nin de vakıf üniversitelerine ihtiyacı vardır.

Bu nedenle;

1-Konya’da beşinci üniversitenin şehre kurulması hazırlıkları yapılırken, Kocaeli’nde neden hala bir üniversite bulunmakta, 1 milyon 600 binden fazla insanın yaşadığı bu sanayi kentine ikinci bir üniversite fazla mı görülmektedir?

2-İktidar partisinin söz verdiği ancak hala yapılamayan Gebze Üniversitesi’nden vaz mı geçilmiştir, vazgeçilmediyse bu üniversitenin ne zaman yapılması planlanmakta, hangi eğitim-öğretim döneminde öğrencilere kapılarını açması düşünülmektedir?

3-Gebze Üniversitesi’nden vazgeçildiyse Kocaeli’nde bu üniversitenin yerine ne yapılması planlanmaktadır?

4-Kocaeli’ne vakıf üniversitesi kurulması düşünülmekte midir, düşünülmekte ise bunun ne zaman yaşama geçirilmesi planlanmaktadır?