BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaeli'nde minaresiz cami kalmayacak

Ramazanda dolup taşan köy camileri minareye kavuşuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 5 ilçede 25 köyde minaresiz camilere çelik minare yaptıracak.

Abone ol

Minaresiz cami kalmasın sloganıyla yapılışında minaresi olmayan camilere tek şerefeli minare dikilecek.

Çelikten yapılacak minareler camilerin uydun yerlerine monte edilecek.

KANDIRA’DA 21 KÖYE MİNARE

Kandıranı Gebeşler, Kızılcapınar, Alefli, Pirceler, Ömerli, Sarnıçlar, Kıncıllı, Antaplı, Ferizli, Topluca, Balcı, Kırkarmut, Esentepe, Ahmethacılar, Çalyer, Süllü, Araman, Selimköy, Dalca, Hüdaverdiler ve Sucuali olmaz üzere 21 köyündeki mahalle camileri minareye kavuşacak. Kartepe Pazarçayırı Köyü ve Körfez Himmetli Köyü merkez mahalleleriyle Derice’nin Gerdeli Köyü Kepekli Mahallesi Camii’ne de minare kurulacak.

İKİ FİRMA KATILDI

İzmit’te yedek tutulan 25’inci minare ise uygun görülen köy camiine yaptırılacak. Büyükşehir Belediyesi minarelerin yapımı için ihale gerçekleştirdi. İhaleye iki firma katıldı. Demirciler Çelik 197 bin 500 TL ile teklif verirken, Besa İnşaat ve Tevazu Metal ortaklığı 616 bin 250 TL teklif verdi. Besa İnşaat ve Tevazu Metal ortaklığının teklifi eksik evrak nedeniyle geçersiz kabul edildi. Sonucu önümüzdeki günlerde netleşecek olan ihale işi 3 ay içinde tamamlanacak.