BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk paketi öyle bir eleştirdi ki

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk Anayasa değişikliği paketini Kırgızistan üzerinden eleştirdi.

Abone ol

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a göre Kırgız halkının reformu, Anayasa değişiklik paketinden anayasadan daha demokratik.

Cindoruk, Kırgızistan Ata Meken Partisi Genel Başkanı, eski Meclis Başkanı Ömürbek Tekebayev ile Celal Bayar Köşkü'nde bir araya geldi.

Cindoruk görüşmede, Türkiye'nin Orta Asya'daki Türk asıllı halklarla aynı duygu ve düşünceler içinde olduğunu söyledi.

Kırgız halkının ülkedeki son gelişmeler sonrasında demokratik kurallar ortaya koyduğunun görüldüğünü ifade eden Cindoruk, Kırgızistan halkına bu süreçte başarılar diledi. Cindoruk, ''Gördüğüm kadarıyla Kırgız halkının reformu, bizim tartıştığımız anayasadan daha demokratik'' dedi.

Kırgızistan'da yapılacak parlamento seçimlerinden sonra yeni idarenin başarılı olması temennisini dile getiren Cindoruk, ülkeye istikrarın gelmesini diledi.

İç ve dış düşmanları olan ülkelerin ilk önce içeride uzlaşma sağlaması gerektiğini kaydeden Cindoruk, Türkiye'nin de bunu henüz sağlayamadığını belirtti.

Tekebayev ise ülkesindeki gelişmeler konusunda bilgi vererek, her zaman olduğu gibi son süreçte de Türkiye'nin desteğini arkalarında hissettiklerini söyledi.

Yeni sistemde diktatörlüğün önüne geçmek için engeller koyduklarını anlatan Tekebayev, anayasayı tek partinin değiştirmesini de önlediklerini kaydetti.