BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,79
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kocaeli hava durumu 20 şubat okul tatil mi

Kocaeli'de kar yağışı devam ediyor hava durumu raporlarına göre haftasonuna kadar yağış devam edecek. Kocaeli yarın 20 şubat cuma okullar tatil mi

Abone ol

KOCAELİ'de kar yağışı devam ediyor, hava durumu raporlarına göre kar yağışı haftasonuna kadar devam edecek. Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartlarının devam edeceği ifade edilerek, il genelinde anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerle rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 20 Şubat Cuma ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamuda çalışan engellilerle hamilelerin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Kocaeli'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelindeki eğitime yarın ara verildi.

Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte aralıklarla devam eden kar yağışının bu gece ve yarın da etkisini artırmasının beklendiği vurgulanarak, bu nedenle tüm ilçelerdeki anaokulları, ilk, orta ve liselerle rehabilitasyon merkezlerinde, eğitim ve öğretime yarın ara verildiği ifade edildi.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-02-19-at-1.17.17-pm.png
Kamuda çalışan engellilerle hamilelerin yarın idari izinli sayılacağına yer verilen açıklamada, mevcut kar yağışının olumsuz etkilerine karşı kentteki ilgili kurum ve kuruluşların gerekli tedbirleri almaları istendi.

Açıklamada, kar yağışının genel hayatı olumsuz etkilemesi, ulaşım hizmetlerinde ve trafikte oluşturulacağı güçlüklere vurgu yapılarak, vatandaşların zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları ve araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları uyarısında bulunuldu.

Sürücülerin kural dışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları istenen açıklamada, vatandaşların, görülebilecek don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

Öte yandan, Kocaeli Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün ikinci öğretimlerde eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.