BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.431,41
HABER /  GÜNCEL

Hamaney: Keskin Nişancı Müslümanlara karşı şiddeti teşvik ediyor

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney Keskin Nişancı (American Sniper) filmini eleştirerek filmin Müslümanlara karşı şiddeti teşvik ettiğini savundu.

Abone ol

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney "Keskin Nişancı" (American Sniper) filmini eleştirerek filmin Müslümanlara karşı şiddeti teşvik ettiğini savundu.

Devletin yayın organı İran gazetesinde yayımlanan yazıda, Ayetullah Hamaney, filmi "Müslümanlara karşı bir propaganda" olarak niteliyor.

Gazete Hamaney'in filmi görmediğini, ama başkaları tarafından bilgilendirildiğini de yazıyor.

"Keskin Nişancı" filmi, Amerikan Donanması'ndaki Özel Kuvvetler'de görevli olan Irak'ta görev yaptığı dönemde 160 kişiyi öldürdüğünü söyleyen keşkin nişancı Chris Kyle'in hayatını konu alıyor.

Chris Kyle, Amerikan askeri tarihinin en ölümcül keskin nişancısı olarak niteleniyor.

Kyle iki yıl ABD'de bir poligonda başka bir emekli asker tarafından vurularak öldürülmüştü.

Gazetedeki yazıda, Ayetullah Hamaney'in, "Hollywood'un yaptığı Nişancı filmi, bir Hristiyanı, ya da Müslüman olmayan bir genci, elinden geldiği ölçüde Müslümanları taciz etmeye ve Müslümanlara hakaret etmeye özendiriyor. Avrupa ve ABD'de Müslümanlara karşı nasıl bir propaganda yürütüldüğünü görüyorsunuz." dediği aktarıldı.

Dini liderin bu konuşmayı 3 hafta önce Meclis'te İran'ın dini azınlıklarının temsilcileriyle bir araya geldiğinde yaptığı belirtildi. Ayetullah Hamaney'in bu toplantıda Almanya'daki neo-Nazilerin Müslümanlara saldırılarını ve Müslümanların Batı'da güven altında olmadığını da söylediği düşünülüyor.

Bradley Cooper'in başrolü oynadığı film Aralık ayında gösterime girmesinden bu yana 300 milyon dolardan fazla gişe geliri sağladı.

Bazı Hollywood filmleri İran sinemalarında gösterilse de, "Keskin Nişancı" henüz İran'da gösterime girmedi.