BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kobani'deki evine dönünce dehşetle karşılaştı

Kobani'deki çatışmalar sırasında Türkiye'ye sığınan daha sonra Kobani'ye geri dönen fotoğrafçı evine gidince dehşetle karşılaştı.

Abone ol

Kobani'den kaçarak Türkiye'ye sığınan yerel fotoğrafçı Jack Shahine evine döndüğünde kapısında yanmış bir IŞİD militanı buldu.

Shahine IŞİD'e katıldığı için tutuklanan bir Kürt'ün de fotoğrafını çekti.

IŞİD'in kuşatmasından yalnızca saatler önce Kobani'deki evinden ailesiyle birlikte kaçarak Türkiye 'ye sığınan pek çok kişiden biri de yerel fotoğrafçı Jack Shahine'di... Yaklaşık 5 ay süren çatışmaların sonunda IŞİD 'den kurtulan Kobani'ye ilk dönenlerden biri de o oldu. Shahine, aylar önce terk ettiği evine döndüğünde ise kendisini şoke eden bir görüntüyle karşılaştı.

kobani-son-durum.jpeg

Terk edip döndüğü evinin önünde yanmış bir IŞİD militanı bulunuyordu. Evinden bir şeyin çalınmadığını ifade eden fotoğrafçı yalnızca eski ve pahalı bir şarap şişesinin bahçeye atılarak kırıldığını söyledi. Evinin sokağında da IŞİD militanlarının cesetlerini gören Shahine'yi şaşırtan bir başka olaya daha tanık olmuş. IŞİD'e katılan bir Kobanili Kürt, YPG tarafından tutuklanarak akıbetini bekliyordu.