BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kobani son dakika IŞİD'in iflahını kestiler

Kobani son dakika haberlerine göre bugüne kadar ki en büyük IŞİD birliği yok edildi, işid ilk kez karşılık veremiyor işte Kobanide son durum.

Abone ol

KOBANİ son dakika haberleri bu kez ABD uçaklarının bombardımanından geldi büyük bir IŞİD birliği vuruldu işte Kobane de son durum.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, ABD ve partner ülkelere ait güçler, IŞİD hedeflerine yönelik olarak 17-19 Kasım arasında Suriye'de 6, Irak'ta da 24 hava saldırısı düzenledi.

IŞİD'İN İFLAHINI KESEN DARBE

Bu hava saldırılarında ilk kez büyük bir IŞİD birliği hedefe takıldı. Bombardıman sonucu da bu IŞİD birliği vuruldu. Saldırıda iki taktiksel birlikte yok edildi. IŞİD birliğini yok etmek için ABD uçakları 5 hava saldırısını arka arkaya yaptı.

Saldırıda IŞİD'e ait bir muharebe mevzisi, bir toplanma alanı ve faaliyet halindeki üç bina imha tamamen imha edildi. IŞİD'in iki muharebe mevzisi de kullanılamaz hale geldi.
kobane.20141120100925.jpg
IŞİD'İN SESİ KESİLDİ

Bu saldırılardan sonra Kobani'de silah sesleri kesildi. Dün geceki bombardımandan sonra Kobani uzun süredir ilk kez güne silah sesleri duymadan başladı.

Belediye civarındaki birliği yok edilen IŞİD'in aldığı ağır darbeyle iflahı kesilirken, ABD uçakları da sabah keşif uçuşları yaptı. 

IŞİD IRAK'TA DA DARBE YEDİ

CENTROM açıklamasına göre IŞİD'in Irak'taki güçlerine karşı da arka arkaya saldırılar yapıldı. Kerkük yakınlarında düzenlenen 13 hava saldırısında IŞİD'e ait iki muharebe mevzisi, 7 toplanma alanı, bir topçu mevzisi, bir buldozer ve bir yükleyici araç imha edildi.

kobani.20141120101001.jpg
Musul yakınlarındaki 7 hava saldırısında, örgütün 5 taktiksel birliği vuruldu, bir emprovize patlayıcı cihaz üretim yeri hasara uğratıldı ve bir topçu mevzisi, üç araç, bir bina, bir topçu silahı ve bir topçu silah taşıma aracı imha edildi.

Beyci yakınlarındaki üç hava saldırısında IŞİD'in üç taktiksel birliği hedef alındı ve örgütün bir binası ile bir araç yok edildi. Felluce yakınlarında da örgütün bir taktiksel birliği vuruldu.


IŞİD'İN VALİ YARDIMCISI ÖLDÜRÜLDÜ

IŞİD örgütünün “Musul Valisi” ve “halife”si Ebubekir Bağdadı’nin mali işlerden sorumlu yardımcısı “Ebu Leys” olarak bilinen Rıdvan Hamduniye’nin öldürüldüğü bildirildi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu İsmet Recep, dün koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının kent merkezindeki Dewase bölgesine yaptığı hava saldırısında Bağdadi’nin yardımcısı Wesam Falah Elşemeri’nin öldüğünü belirtti.

İsmet Recep, kentin Muşrifiye bölgesi yakınlarında gerçekleştirilen saldırıda biri Suudi asıllı 3 IŞİD emirinin daha öldürüldüğünü bildirdi.

ABD GENELKURMAY BAŞKANI : İŞİM IŞİD'İ YOK ETMEK

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Washington 'da düzenlenen bir konferansta “Bana verilen görev IŞİD ve ben buna odaklanmış durumdayım. Bana verilen görev Suriye rejimini devirmek değil" diye konuştu.

Dempsey, IŞİD'i yenmenin kesin çözümünün Sünni Müslümanlar’ın, IŞİD'i reddetmelerinden geçtiğini vurguladı.

IŞİD ile mücadelenin yalnızca Irak 'ta değil, aynı zamanda Suriye'de de yürütülmesi gerektiğinin belirten Dempsey, askeri stratejileri açısından Irak'ın öncelikli olduğunu söyledi.

martin-dempsey.jpg
SURİYE'DE HALA KOŞULLAR OLGUNLAŞMADI

Iraklı yerel güçlerin, koalisyon ülkelerinin de yardımıyla daha da güvenilir bir ortağa dönüştüğünü dile getiren Dempsey, "Irak'ta bizi tutarlı bir askeri stratejiye götürecek koşulları ayarladık ancak Suriye'de bazı koşullar hala olgunlaştırılmadı" dedi.

TÜRKİYE SORUSUNA YANITI

Dempsey, Türkiye 'nin Suriye'de “tampon bölge” oluşturma düşüncesine ilişkin soruya ise, "Türkiye koalisyon ülkelerinden biri ayrıca NATO üyesi. Bir müttefikin önerisini elbette göz ardı etmiyoruz. Orada çalışan ekiplerimiz var. Böyle bir karar alınırsa, kampanyayı ona göre biçimlendiririz ancak şu an öyle bir durum yok" şeklinde yanıtladı.


kobani-siniri-tsk.jpg
Kobani'deki çatışmalar sebebiyle TSK birlikleri sınırda alarm durumunda. Güvenlik güçleri ise sınır hattına yaklaşan vatandaşları bölgeden uzaklaştırıyor.