BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Koalisyon güçlerinden Haseke'de yoğun hava saldırısı

Koalisyon güçlerinin Salı günü Suriye ve Irak'ta IŞİD'e yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarının Haseke'de yoğunlaştığı aktarılıyor. Haseke'de, IŞİD ile Suriye ordusu ve YPG arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Abone ol

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye ve Irak'ta IŞİD'e yönelik Salı günü gerçekleştirdiği hava saldırılarının, Suriye'nin kuzey doğusundaki Haseke kentinde yoğunlaştığı bildirildi.

ABD'li yetkililerin açıklamasında, Salı günü 30 hava saldırısı gerçekleştirildiği, bunlardan 10'unun Haseke ve çevresindeki IŞİD hedeflerine yönelik olduğu belirtildi.

Haseke ve çevresindeki saldırılarda araçlar, mevziler, sığınaklar, üç kontrol noktası, bir konaklama bölgesi ve bir kazı makinesinin tahrip edildiği belirtildi.

Suriye'de ayrıca Rakka ve Kobani'de saldırılar gerçekleştirildiği, Irak'taki saldırılarınsa geniş bir alana yayıldığı aktarıldı.

IŞİD'in Haziran ayının son haftasında Haseke'ye yönelik başlattığı büyük saldırı ardından kentte yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Örgütün saldırının başlarında ele geçirdiği birçok mahalle ve köyden çekildiği bildiriliyor.

Kentin bazı bölümlerinde IŞİD ile Suriye ordusu ve yönetim yanlısı silahlı güçler, bazı bölgelerinde ise IŞİD ile YPG (Halk Savunma Birlikleri) arasında çatışmalar yaşanıyor.