BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,76
ALTIN 2.395,09
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Klavye ve mause son günlerini yaşıyor

Teknoloji her geçen gün başdöndürücü hızla ilerlerken bilgisayarın ayrılmaz parçaları klavye ve maus son günlerini mi yaşıyor?

Abone ol

Klavye ve fare yıllardır bilgisayarların ayrılmaz bir parçası… Farenin kullanıcılara sunulduğu ilk günler bilgisayarların kontrolü anlamında büyük bir devrim yaşanmış, geliştirilen tüm yazılım ve diğer birimler bu yeni teknolojiye göre yeniden şekillenmişti.

Hürriyet'ten Selim Öztürk'ün bugünkü yazısında klavye mausun son günlerini yaşadığını yazdı:

Akıllı telefonlardaki klavyelerin dokunmatik arabirimle kullanıldığı herkesin malumu. Ancak bu durumu laptop ve masaüstü bilgisayarlara taşımaya çalışan şirketler de yok değil. Geliştirilen bazı laptoplar, kullanıcılarına çift ekranla sunulurken, iki ekranından görüntü alınabildiği gibi, bir ekran da sanal klavye olarak kullanılabiliyor. Dokunmatik arabirimin söz konusu olduğu bir cihazda ise elbette farenin lafı edilmiyor.

MASAÜSTÜ BİLGİSAYARLAR ÖLECEK Mİ

Kısa vadede bilgisayar satışlarında ciddi bir düşüş beklenmiyor. Zaten Gartner gibi dev araştırma şirketlerinin yayınladığı raporlar da bu doğrultuda… Ancak uzun vadede mobil cihazların, özellikle akıllı telefon satışlarında ciddi sıçrama yaşanacağı söylenebilir. Tablet bilgisayar pazarı ise şimdilik masaüstü bilgisayar veya laptoplar için ciddi bir tehdit değil. Zira tabletler daha çok eğlence amaçlı tercih ediliyor. Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ise kullanıcıların istediği her donanıma fazlasıyla sahip ve kullanıcıların daha on yıllar boyu bu bilgisayarları bırakmayacakları çok açık.