BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Klasik kurban manzaraları

Türkiye'de kurban kesme koşullarına uyanların sayısının geçtiğimiz yıllara nazaran iyi olması eski görüntüleri tamamen ortadan kaldırmaya yetmedi.

Abone ol

Yine kurban bayramı, yine aynı görüntüler...

Ne AB'den gelen uyarılar, ne alınan önlemler ve açıklanan cezalar... İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin kentlerinde yine aynı görüntüler takrarlanıyor. Yine yol kenarlarında istenmeyen görüntüler, acemi kasapların dini bir ibadeti vahşet boyutlarına taşıyan hataları tekrarlanıyor.

Oysa belediyeler başta olmak üzere yetkililer bayram öncesinde sayısız kez uyarılar yapmıştı. Üstelik 324 Yeni Türk lirası cezası da uygulamaya konulmuştu.

Ancak vatandaş kurbanını bildiği yöntemlerle, dilediği yerde kesmekten vazgeçmedi. TEM Otoyolu'nun iki yanı açık hava mezbahasına döndü.

Vatandaşların bir bölümü belediyelerin satış merkezlerinin yakınındaki kesim alanlarında kurbanlarını kesti. Ancak bir çok kişi de belirlenen yerlerin dışına çıkmakta tereddüt etmedi.

Özellikle TEM Otoyolu, boş arsalar, yüksek gerilim hatlarının geçtiği boş alanlar kurban kesimi için tercih edilen bölgeler oldu.

ERZURUM'DA APARTMAN ÖNLERİNDE KURBAN KESİMİ

Kurban bayramı nedeniyle kesilen kurbanlar, Erzurum'da cadde ve sokakları kan gölüne çevirdi.

Denetimlerin yetersiz kaldığı Erzurum'da kesim alanlarına ilgi göstermeyenler, kurbanlıklarını oturdukları apartmanlarının önünde kesti. Kesim yerlerinde az sayıda Erzurumlu kurban kesti. Cadde ve sokak ortasında büyük güçlüklerle yere yatırılan kurbanlık hayvanlar, temizlik kurallarına uyulmadan kesildikten sonra parçalara bölünerek evlere taşındı.

TRABZON'DA ÇÖPLERİN ARASINDA KURBAN KESİLDİ KURBAN KESİMLERİ...

Trabzon'da vatandaşlar kurbanlarını, belediyenin tahsis ettiği alan yetmeyince sahil dolgu alanında çöplerin arasında kesti.

Bayram namazının ardından kurbanlıklarla Yasofya Mahallesi'ndeki sahil dolgu alanına giden bazı vatandaşlar, kurbanlıklarını Trabzon Belediyesi'nin oluşturduğu üstü ve etrafı brandayla kapalı alanda kesti.

Söz konusu alan yetersiz kalınca vatandaşların bir kısmı kurbanlarını çöplerin arasında ya da kayalıkların üzerinde kesti.

Bu arada bazı vatandaşlar, büyükbaş hayvanların keserken zaman zaman zor anlar yaşadı.

Kurban kesiminin, satılmayı bekleyen diğer hayvanların önünde ve hijyenik koşullardan uzak yapılması vatandaşların tepkisini çekti.

KAYSERİ'DE KURBANLIK VAHŞETİ

Kayseri'de Kurban bayramının birinci günü, sahiplerinin elinden kaçan boğanın kesimi, tam bir vahşete sahne oldu. Bir gecekonduda kıstırılan boğayı, yoldan geçen kasap iki arka ayağına bıçak atıp sinirlerini keserek, güçsüz bıraktı. Kanlar içindeki hayvan kırılan iki ayağının üstünde bahçede direnirken, yaklaşık yarım saatlik bir mücadelenin ardından güçlükle kesilebildi.

MİLLİYET