BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL

KKTCde 20 Temmuz kutlamaları başladı

KKTC'de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 35. yılı kutlamaları kapsamında etkinlikler yapılıyor.

Abone ol

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 35. yılı kutlamaları çerçevesinde bu akşam resepsiyon verdi.

Girne Malpas Otel'deki resepsiyona, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, KKTC;nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Şakir Fakılı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, AK Parti Konya Milletvekili Korhan Erdem başkanlığındaki TBMM heyeti, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tugğeneral Abdullah Recep, KKTC'li bakanlar, siyasal parti temsilcileri, milletvekilleri ve kutlamalar için KKTC'de bulunan yabancı davetliler katıldı.

Resepsiyonda, Çıkarma Anıtı biçiminde yapılan pastayı, Bozer, Denktaş, Eroğlu ve Çiçek birlikte kestiler.

Bu arada, kutlamalarda Türk Silahlı Kuvvetleri'ni temsil etmek üzere KKTC'ye gelen 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hilmi Akın Zorlu, yine kutlamalar çerçevesinde KKTC'de bulunan Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait Giresun fırkateyninde verilen ve geleneksel olarak 19 Temmuz akşamı düzenlenen resepsiyona katıldıkları için, KKTC Meclis Başkanı'nın resepsiyonunda, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Abdullah Recep tarafından temsil edildiler.