BIST 10.168
DOLAR 32,36
EURO 34,70
ALTIN 2.390,17
HABER /  GÜNCEL

Kızılay'dan kan bağışında rekor!

Kızılay, kan bağışı kampanyasında hedefi büyüttü, yılda 1.5 milyon ünite kan bekliyor.

Abone ol
Kızılay, başlattığı kan bağışı kampanyası kapsamında eylül ayı itibariyle 1 milyon ünite kan bağışı rakamının geçildiğini duyurdu.

Türk Kızılayı Kan Hizmetleri'nden yapılan açıklamada, "İhtiyaç sahipleri için gerekli kan ürünlerinin tamamını güvenli ve gönüllü kan bağışçılarından elde etmek amacıyla başladığı bu kutsal yolculukta içerisinde bulunduğumuz 2012 yılının Eylül ayı itibariyle 1 milyon ünite kan bağışı rakamını geçti." denildi.
 
Kişi ve halk sağlığının korunmasıyla yakından ilgilenen Türk Kızılayı'nın bu alanda yürütmekte olduğu önemli çalışmalardan bir tanesinin de kan hizmetleri olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal sorumluluk bilinci doğrultusunda çalışmalarını yürüten Türk Kızılayı, ülkemizin sağlık ve sosyal alandaki en önemli problemlerinden biri olan, güvenli kan temininde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedefleyen 'Ulusal Güvenli Kan Temini Programını' Sağlık Bakanlığı'nın himayesi altında, 2005 yılından itibaren başarı ile yürütüyor. Ülke geneline yayılmış 15 bölge kan merkezi ve 62 kan bağışı merkezi ile hizmet vermekte olan Türk Kızılayı, yıl boyunca gerek Türk Kızılayı kan bağışı merkezleri gerekse gezici ekiplerle alınan kanlarla, ülke kan ihtiyacının yaklaşık yüzde 70'ini karşılıyor."
 
"HEDEF YIL SONUNDA 1.5 MİLYON ÜNİTE KAN"
 
Türkiye'nin yıllık 1 milyon 800 bin ünite kana ihtiyacı bulunduğuna dikkat çeken Kızılay yetkilileri, şu hatırlatmada bulundu: "Türk Kızılayı 2011 yılında 1milyon 276 bin 211 ünite kan bağışı topladı. 2012 yılının 8 ayını geride bıraktığımız bu dönemde ise 1 milyonuncu kan bağışı gerçekleşti. Yılsonuna kadar da 1 milyon 500 bin ünite kan bağışı toplanması hedefleniyor. Yapay olarak üretilemeyen, sadece insandan elde edilebilen kan ürünlerine olan ihtiyaç artarak devam ediyor. Bu yüzden ülkemizin kan ihtiyacının tamamının güvenli ve gönüllü kan bağışçılarından sağlanabilmesi için vatandaşlarımızın Türk Kızılayı'na kan bağışı konusunda daha duyarlı olması gerekiyor. Bizlere düşen ise hem kendi sağlığımız hem de toplum sağlığı için, kanın acil değil, sürekli ihtiyaç olduğu unutmamak."