BIST 10.193
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.380,71
HABER /  GÜNCEL

Foça saldırısı zanlıları adliyede

İzmir Foça'daki terör saldırısının zanlıları adliyeye sevk edildi.

Abone ol
Foça ilçesinde askeri servis aracına saldırı düzenleyen teröristlere ''yardım ve yataklık ettikleri'' gerekçesiyle gözaltına alınan 5 zanlıdan 3'ü kardeş çıktı. 
 
Foça'daki askeri araca düzenlenen bombalı terör saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, ''teröristlere yardım ve yataklık ettikleri'' gerekçesiyle gözaltına alınan ve sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Ş.R, Ş.R. ve K.R'nin kardeş oldukları belirlendi. 

ÇİVİ VE BOMBA KARDEŞLERDEN 
 
Soruşturma kapsamında, bomba yapımında kullanılan ''çivi ve bilye'' gibi malzemeleri de bu kardeşin temin ettiğini saptayan polis, bombalı eylem düzenleyen teröristleri, saldırı öncesi yine bu üç kardeşin Foça kırsalına bıraktığı belirlendi. 
 
Foça'ya bırakılan teröristlerin, 7 Ağustos'ta önce henüz bilinmeyen bir nedenle üç çiftçiyi öldürdükleri, sonrasında iki gün boyunca kırsalda saklandıkları ve daha sonra 9 Ağustos'taki bombalı eylemi gerçekleştirdiklerini ortaya çıkaran polis, teröristlerin bombalı eylemin ardından iki gün daha Foça kırsalında saklandıktan sonra yürüyerek Menemen ilçesine geldiği, buradan minibüse binerek Manisa'ya geçtikleri bilgisine ulaşıldı. 
 
Foça'da 7 Ağustos Salı günü Yusuf Kafalı, Zekeriya Toksuz Bahrin Şirin, başlarına ve karınlarına isabet eden 3'er kurşunla öldürülmüş olarak bir tarlada bulunmuş, 9 Ağustos Perşembe günü de askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında, 2 asker şehit olmuş, 12 kişi yaralanmıştı.