BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.401,97
HABER /  GÜNCEL

Dikkat! Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji sağanak yağış uyarısında bulundu. Sıcaklıklar 7 derece azalacak

Abone ol

Eylül ayının gelmesi ile birlikte aşırı sıcaklar yerini serin havaya ve yağışa bıraktı. Meteoroloji ise sağanak yağışa karşı vatandaşı uyardı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin, kuzey ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bursa, Bilecik, Balıkesir), Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Artvin, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara'nın güney ve batı ilçeleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yağışla birlikte yurdun kuzeybatı kesimlerinde 4 ila 7 derece azalacak.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı, Güneydoğu Anadolu'da batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz kıyıları ile Kıyı Ege’de yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor

EGE: Parçalı bulutlu, öğleden sonra Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Göller Yöresinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU:Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Eskişehir ile Ankara'nın batı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.