BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.388,34
HABER /  GÜNCEL

Şehit ailesinden komutanı şok eden tepki!

Afyon'da patlama sonrası şehit düşen makine mühendisi Burak Ümit Gedik’in evine gelen komutan beklemediği bir tepkiyle karşılaştı

Abone ol

Afyonkarahisar'da meydana gelen patlama sonrası şehit olan makine mühendisi Burak Ümit Gedik’in  dayısı  haber vermek için eve gelen komutana 'Biraz geç kalmadınız mı' diyerek tepki gösterdi.

Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan TÜBİTAK’da araştırma görevlisi makine mühendisi Burak Ümit Gedik’in (27) Beşiktaşta’ki evine sabah saatlerinde biri Tabip Binbaşı iki rütbeli asker gelerek aileye şehit olduğu haberini verdi. Kimlik tespiti için, aileden DNA örneği de alındığı öğrenildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü mezunu Burak Ümit Gedik, kısa dönem askerliğinin acemi eğitimini Samsun’da tamamladı. Geçtiğimiz Cuma günü yemin töreni yapılan Gedik, iki günlük dağıtım izninde İstanbul’a gelerek ailesiyle hasret giderdi. Pazar günü de Afyonkarahisar’daki usta birliğine teslim olan Gedik, Ataköy Kışlacık Köyü’nde konuşlu 500. İstihkam Ana Komutanlığı Deposu’nda meydana gelen patlamada 24 askerle birlikte şehit oldu. Ailesi, şehit haberini dün öğle saatlerinde aldı. Babasını 5 yıl önce kaybettiği belirtilen Burak Ümit Gedik’in annesi ve kız kardeşinin haber sonrası fenalaştığı ve doktor gözetimde oldukları belirtildi.

'BİRAZ GEÇ KALMADINIZ MI?'

Bugün sabah saatlerinde, biri Tabip Binbaşı iki rütbeli komutan ailesinin, Beşiktaş’taki evine geldi. Aileye şehit haberi verildiği ve şehidin dayısının komutana, "Geç kalmadınız mı?" diye tepki gösterdiği öğrenildi.

Öte yandan, eve gelen Tabib Binbaşının DNA testi için aileden örnek aldığı belirtildi.

Yakınlarının yanı sıra Burak Ümit Gezen’in evine TÜBİTAK’tan yetkililer gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Bu arada, şehidin annesi ve kızkardeşi için evin önünde ambulans bekletiliyor.