BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.401,27
HABER /  GÜNCEL

Kız arkadaşını sevdiği için öldürmüş

Üç yıldır beraberlerdi... Sevgilisini dere kenarına götürdü... Kız ayrılmak istediğini söyleyince çılgına döndü!.. Cinayeti böyle anlattı;

Abone ol

Çanakkale'de Sarı Çay kenarında önceki gün çıplak cesedi bulunan Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde hizmetli olarak çalışan 22 yaşındaki Gülüzar Ağcalı'yı öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınarak Adliye'ye sevk edilen 33 yaşındaki Abdülsemet Yalçınkaya, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sarı Çay'ın İsmetpaşa Mahallesi kesiminde, geçen salı günü saat 07.00 sıralarında spor yapanlar, Troya Köprüsü yakınlarında üzeri karton kutularla gizlenmiş çıplak kadın cesedi görüp, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, esmer, kısa saçlı, 1.60 boylarındaki 20- 25 yaşlarında olduğu sanılan kadın cesedi üzerinde yaptıkları incelemede başına vurularak öldürüldüğünü belirledi.

2 günlük olduğu ve gece çayın kenarına bırakıldığı tahmin edilen genç kızın cesedi, polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Burada yapılan otopside genç kızın göğüs ve başında 3 kesici ve delici alet yarasına da rastlandı. Polis, çevre il ve ilçe emniyet müdürlükleri ve jandarmayla irtibata geçip, eşkale uyan kayıp başvurusu olup olmadığını araştırdı. Ancak herhangi bir başvuruya rastlanmadı.

POLİSİN DİKKATİ CİNAYETİ ÇÖZDÜ

Ancak polis, cesedin 2 yıl önce bir fastfood zincirinde çalışan bir kıza benzediği bilgisini edindi. Bunun üzerine genç kızın eski işyerine ulaşan polis, cesedin Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde hizmetli olarak çalışan 22 yaşındaki Gülüzar Ağcalı'ya ait olduğunu belirledi.

Polis, uzun yıllar Çanakkale Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kız Yetiştirme Yurdu'nda kaldığı öğrenilen Ağcalı'nın en son geçen 26 Haziran'da, 3 yıldır erkek ardaşı olduğu belirlenen Abdülsemet Yalçınkaya tarafından cep telefonundan arandığını, sonrasında ise bir daha kendisinden haber alınamadığını saptadı. Polis, Yalçınkaya'yı geçen salı gecesi Esenler Mahallesi'ndeki evinde gözaltına aldı. Abdülsemet Yalçınkaya, polisteki sorgusunda Ağcalı'yı döverek öldürdüğünü itiraf etti. Ancak Yalçınkaya'nın “Cezam neyse çekerim. Susma hakkımı kullanacağım” diyerek, cinayetin detaylarına ilişkin ifade vermediği öğrenildi.

Polis ifadesine başvurmak üzere Abdülsemet Yalçınkaya'nın 44 yaşındaki ev arkadaşı T.E.'yi de gözaltına aldı. T.E.'nin çelişkili ifadeler verdiği ileri sürüldü.

‘NAMAHREM’ DİYE CESEDİ KARTONLA ÖRTMÜŞ

Polis işlemlerin ardınan Abdülsemet Yalçınkaya'yı ‘kasten adam öldürmek’, T.E.'yi de şüpheli olarak Adliye'ye sevk etti. Abdülsemet Yalçınkaya, mahkemedeki ifadesinde, Ağcalı'yı kendisinden ayrılmak istediği için öldürdüğünü belirterek,

“Setboyu Caddesi yakınlarında görüştük. ‘Bu son görüşmemiz olsun’ deyince çılgına döndüm. Darp edip, elime ne geçtiyse vurdum. Onu çok sevdiğimden başkasına yar olmaması için öldürdüm. Sonra de cesedi getirip, çayın kenarına attım. Namahrem olduğu gerekçesiyle göğüsleri görünmesin diye cesedi yüzü koyun çevirdim. Açıkta kalan kalçalarını da karton kutularla örtüm” dediği öğrenildi. Cesedin neden çıplak olduğu konusunda ise bir şey söylemediği öğrenilen Abdülsemet Yalçınkaya, tutuklandı. Yalçınkaya'nın olayın kendisiyle bir ilgisini olmadığını ileri süren ev arkadaşı T.E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan öldürülen Gülüzar Ağcalı'nın Çanakkale Devlet Hastanesi Morgu'ndan dün akşam saatlerinde alınan cenazesi Çanakkale Şehir Mezarlığı'na defnedildi.