BIST 10.074
DOLAR 32,34
EURO 34,66
ALTIN 2.415,18
HABER /  GÜNCEL

Kıyamet işte böyle kopacak!

Araştırmalara göre beş İngiliz'den biri her şeyini doğal felaketle kaybedeceğine inanıyor.

Abone ol

Depremler, tsunamiler, kasırgalar, dondurucu soğuklar, sel baskınları veya göktaşı yağmurları... İnsanoğlu, tarih boyunca yüz yüze kaldığı doğal felaketlere milyonlarca kurban verdi.

Ancak günümüzde hâkim olan inanışa göre, bu tarz doğal felaketlerle daha sık karşılaşacağız. Üstelik bilanço geçmişte yaşananlardan çok daha ağır olacak. İngiliz televizyon kanalı Yesterday'de yeni bir programa başladı:

"Mükemmel Fırtınalar: Dünyayı Değiştiren Felaketler." Programda geçmişte yaşanan doğal felaketlerin insanoğlunu nasıl yok ettiğini anlatılıyor. Sunum sırasında "Eğer aynı felaketler bugün yaşansa neler olurdu" mantığıyla hazırlanan simülasyonlar yayımlanıyor.

Örneğin İngiltere'nin başkenti Londra'daki ünlü Parlamento Binası yaşanan sel baskını sonrasında sular altında kalıyor veya Trafalgar Meydanı fırtına sonrası kaplanan suların bastıran soğuk havayla donması sonucu kutuplara dönüyor. Öte yandan İngiltere Ulusal Doğal Felaket Raporu tarafından 2 bin kişi üzerinde yapılan bir araştırmada her 5 kişiden 1'inin gelecekte sahip oldukları her şeyi doğal felaketle kaybedeceğine inandığı ortaya çıktı.

Ankete katılanların yüzde 52'sinin evlerinin gelecekte sular altında kalacağına inandığı belirtildi. Ankete katılanların yüzde 38'i buzul çağına girmekten endişe ederken, yüzde 21'in kıyamet senaryosu depremle meydana geliyor.