BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.437,26

Kitaro müziğiyle büyüledi

Kitaro Haliç Kongre Merkezinde hayranlarıyla buluştu.

Massanori Takahaşi, dünyaca ünlü müzisyen.  Japon sanatçı Kitaro Haliç Kongre Merkezinde hafızalara kazınacak unutulmaz bir İstanbul akşamına müziği ile damgasını vurdu.

İpek Yolu Belgeselinde The Silk Road adlı eseriyle çok sevilen Kitaro “bir ressam doğaya bakar, fırçasını renklere batırarak tablosunu yapar. Bende doğaya bakıyor, fırçamı seslere batırıyor ve melodilerle bir kainat tablosu yapmaya çalışıyorum” diyor.

         

Karanlıkta parlayan, Kulaklarda çınlayan, kalplere dokunan alkışlarla yankılanan, derin izler bırakan, manaya taşıyan… Gözünüzü kapatıp, hayal ettiğiniz düşsel bir yolculuktu müziği. Kervanlar geçti yollar aşıldı… Uzaklar Yakın oldu…

Mutlu adam, geçmişle geleceği dün ile bugünü, insanoğlunun yaşamayı hak ettiği tüm güzellikleri müziğiyle köprü kurup, derin kökleriyle duygulandıran hisleri yaşatan, inzivasındaki üretkenliğini tabiatın sesini ritimleriyle, tınılarıyla, müziği şile dinletti, dinlendirdi, iz bıraktı İstanbul’da.

          

İyi akşamlar, bu gece beni dinlemeye geldiğiniz için teşekkür ederim. Çok uzun zamandır İstanbul’a gelmeyi düşünüyordum İpek yolundan bu yana… Şimdi senfoni orkestrasıyla çalışmak gibi bir fırsatımız var çünkü orkestranın tamamı akustik ve bir sürü şarkımız var.

“İstanbul’da olduğumuz için çok şanslıyız. Bu bizim rüyamızdı, daha sık gelmek istiyoruz” diyerek veda etti hayranlarına ve onu izlemeye gelenlere müziğiyle büyüleyen mutlu adam  Kitaro…