BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kışın sıcak yazın serin otobüs durağı

Erzurum Büyükşehir Beldeiye'si cam kaplı, ısıtıcılı, kapıları otomatik açılıp kapanan durakların ilkini kurmayı başardı.

Abone ol

Büyükşehir Belediyesi tümü açık olan otobüs duraklarını değiştirmeye kentin işlek yerlerinden Cumhuriyet Caddesi'nden başladı.

Yakutiye Medresesi önünde 'Cumhuriyet' adı verilen kapalı durak, basına tanıtıldı. Tavan kısmında iki ayrı ısıtıcı bulunan durakların kapısı, otomotik olarak çalışıyor. Vatandaşların telefonlarını şarj etmesi için de iki elektrik prizi bulunun, tümü camla kaplı ve ortalama 20 kişinin girebildiği duraklarda tek bank bulunuyor.

YAZIN DA SERİN OLACAK

Ulaştırma Daire Başkanı Amir Badur, özellikle kış mevsiminin uzun ve sert geçmesinden dolayı vatandaşların sürekli kapalı durak talebinde bulunduklarını bildirdi. Belediyeye ait atölyede vatandaşların ihtiyaçlarına yanıt verecek duraklar üretmeye başladıklarını anlatan Amir Badur, sırayla tüm otobüs duraklarını kapalı olanlarla değtireşeceklerini belirtti. Durakların aşırı ısı türketimine karşı termostatlı olduğunu, yazın da serin hava vereceklerini ifade eden Amir Badur, durağın içindeki ekranda otobüslerin nerede olduklarını izleme olanağı da bulunduğunu söyledi.

Öte yandan kapalı durakta üşümeden bekleme şansını elde ettiklerine dikkat çeken vatandaşlar da tipi ve dondurucu soğuklarda otobüs beklemenin çile olduğunu, artık otobüsü kaçırınca üzülmeyeceklerini belirttiler.