BIST 10.644
DOLAR 32,11
EURO 35,05
ALTIN 2.524,52
HABER /  POLİTİKA

Kışanak'tan üç partiye kritik çağrı

PKK'nın kaçırdığı devlet görevlileri ve askerlerin serbest bırakılması için heyet hazırlayan BDP, diğer üç partiye çağrıda bulundu.

Abone ol

PKK'nın elinde tuttuğu kişilerin serbest bırakılması için bir heyet hazırlığı içesinde olduklarını bildiren Kışanak, AK Parti, CHP ya da MHP'den milletvekillerinin bu heyette yer almak istemeleri halinde buna olumlu yanıt verebileceklerini söyledi.

SIZDIRMAYLA İLGİLİ SORUŞTURMAMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, ''İmralı görüşmesinin notlarının sızdırmasıyla'' ilgili soru üzerine, ''Sızdırma kelimesi, belli bir maksatla bir yere vermek anlamını taşır. Partimizden hiçbir şekilde sızdırma anlamına gelecek bir faaliyet söz konusu olmamıştır. Bunun dışındaki şeylerle ilgili soruşturmamızı sürdürüyoruz. Varsa bizim partimizden, çalınmasına, elde edilmesine, çarpıtılmasına vesile olabilecek bir ihmal, yanlışlık, eksiklik, biz bunu kamuoyuyla büyük bir açıklıkla paylaşırız. Partimizin bunun üzerinde titizlikle duruyor'' dedi.

HEYET HAZIRLIĞI İÇERİSİNDEYİZ

PKK'nın elinde tuttuğu kişilerin serbest bırakılmasıyla ilgili sürece ilişkin bir soru üzerine Kışanak, ''Biz konuda bir heyet hazırlığı içesindeyiz. İnsan hakları alanında mücadele yürüten kurumlar partimize müracaat ederek heyette yer almak istediler. Belki bir karma heyet ya da partimizden oluşan bir heyetle bu çalışmayı yürüteceğiz'' diye konuştu.

Bu aşamada heyetin nasıl gideceği ve ne şekilde teşkil edeceğinden çok ailelerin heyecanının duygusunu yaşamak gerektiğini belirten Kışanak, ''Ailelerin, bu kavuşmanın mutluluğunu yaşayabilmeleri için parti olarak elimizden gelen çabayı yürütüyoruz. En kısa zamanda bunu gerçekleştirmek için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz'' ifadesini kullandı. 

Heyette AK Parti, CHP ya da MHP'den milletvekili olup olmayacağı sorusuna Kışanak, ''Bu partimizin faaliyeti ama onlardan da böyle bir teklif gelirse bunu değerlendiririz, açığız, olumlu yanıt da veririz'' karşılığını verdi.

BAYRAK HEPİMİZİN ORTAK BAYRAĞI

Öte yandan, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, gazetecilerin, Suudi Arabistan'daki bir toplantıda Türk bayrağının olmadığı salona bayrak astırmasıyla ilgili soruya şu cevabı verdi:

''Bu normal bir şey. Türkiye'nin milliyetçiliğine dışarıda sahip çıkmak lazım. Orada orada diğer partilerde vardı ama biz BDP olarak Türkiye bayrağını yurt dışında savunduk. Bu bayrak hepimizin ortak bayrağıdır, Türkiye'nin bayrağıdır, içinde herkes vardır. Ülke dışında Türkiye bayrağını dalgalanmamış olması bizim açımızdan da büyük bir eksiklikti, BDP Milletvekili olarak görevimi yaptım ve oradaki yetkilileri uyardım ve bayrağı astılar.''