BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Kışanak'tan flaş açlık grevi açıklaması

BDP'li Gültan Kışanak 68. gününde sona eren açlık grevleri ile ilgili açıklama yaptı

Abone ol

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Zübeyde Teker, yaptığı açıklamada cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerine bugün itibariyle son verildiğini açıkladı.

Türkiye'de bir çok cezaevinde başlatılan açlık grevleri eylemleri 68. gününde sona ermiş oldu.

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak 'Sağlık ekipleri Diyarbakır'daki cezaevinde müdahaleye başladı.' açıklaması yaptı.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, cezaevlerindeki açlık grevlerinin sona erdiğini açıkladı.Beraberindeki milletvekilleri ile Diyarbakır E Tipi Cezaevi önüne gelen Kışanak, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, cezaevlerinde açlık grevine giren tutuklu ve hükümlülerle bu sabah görüştüklerini belirtti.

SAĞLIK EKİPLERİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Görüşmede eylemin bitip bitmediğini sorduklarını aktaran Kışanak şunları söyledi:

''Bize açlık grevinin sona erdiğini söylediler. 'Açlık grevlerini bugün itibariyle bitiriyoruz' dediler. Bu saat itibariyle eylemlerini sonlandırdılar. Sağlık ekipleri çalışmalarına başladı. Sağlık ekiplerinin ilk muayenelerinden sonra hastane sevkleri de yapılacak. Görüştüğümüz sağlık ekipleri, ilk iki grupta olanların durumlarının hastaneye kaldırmayı gerektirecek düzeyde olduğunu söylediler. Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde sağlık kontrolü başladı. Peyderpey hastaneye sevkleri yapılacak.''

SAĞLIK DURUMLARI İYİ OLMAYANLAR VAR

Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde açlık grevinde olanların sayısı ile ilgili soruya ise Kışanak, ''Açlık grevinde olanların sayısı 447. Ancak ikinci grupta başlayıp olanlar var. İçlerinde kronik hasta olanlar var. Kronik hastalıkları nedeniyle sağlık durumları iyi olmayanlar var'' dedi.

Bu arada polis, cezaevi önünde yoğun güvenlik önlemi alırken, Sağlık Müdürlüğü'ne ait bir ambulans da cezaevine giriş yaptı.

Öte yandan Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan BDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, ilk etapta Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nden 15, E Tipi Cezaevi'nden ise 9 kişinin hastanelere naklinin yapılacağını, toplamda ise 81 tutuklu ve hükümlünün hastanelere kaldırılmasının planlandığını bildirdi.

Beştaş, cezaevinde muayenelerin devam ettiğini, sağlık ekipleri geldikten sonra hastaneye kaldırılacaklara refakat edeceklerini sözlerine ekledi.