BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,82
ALTIN 2.408,74
HABER /  GÜNCEL

Açlık grevleri cezaevlerinde sonlandırıldı!

TUHADFED Başkanı Zübeyde Teke, 'Açlık grevleri sona erdirildi' dedi.

Abone ol

Dün kardeşi Mehmet Öcalan'la İmralı'da yüz yüze görüşen Abdullah Öcalan 'Cezaevlerindeki açlık grevini bitirin' talimatını vermişti. İlk olarak İzmir'de 520 mahkum açlık grevini bırakmıştı.

BDP'Lİ VEKİLLLER AÇLIK GREVİNİ BIRAKTI!

 Cezaevlerinde süren açlık grevleri PKK lideri Öcalan'ın çağrısı ile sona erdirilirken, açlık grevlerine destek için Diyarbakır'da açlık grevi yapan BDP'li milletvekillerininde bugün bir açıklama yaparak açlık grevlerine son verecekleri belirtildi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

68. GÜNDE SONLANDIRILDI

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Zübeyde Teker, yaptığı açıklamada cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerine bugün itibariyle son verildiğini açıkladı. Türkiye'de bir çok cezaevinde başlatılan açlık grevleri eylemleri 68. gününde sona ermiş oldu.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇLIK GREVİ AÇIKLAMASI

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, gece saat 02.00 den itibaren cezaevindeki 25 mahkumun açlık grevini sonlandırdığını açıkladı.

 ARINÇ: ONLARI EYLEME İTENLERE DİRENDİLER

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cezaevlerindeki açlık grevlerinin sonlandırılmasına ilişkin, hem şahsı hem de hükümet olarak, olayın hep insani yönü üzerinde durduklarını, tutuklu ve hükümlüleri açlık grevine dayanak olarak gösterdikleri konuların Türkiye'de demokratik haklar konusunda her zaman görüşülebileceğini, tartışılabileceğini ifade ettiklerini, onları bu eylemden vazgeçmeye davet ettiklerini anlatarak, 

KARDEŞ ÖCALAN AÇIKLADI... TIKLAYIN

25173.20121118103543.jpg

''Benim bütün açıklamaların bu yöndedir. Bunun siyasi bir yönünün olmaması gerektiğini ve kendilerini bu eylemlere itenlere karşı direnmelerini, kendi bireysel kararları olarak grevlerden vazgeçmelerini kendilerinden rica ettik. 'Lütfen bu eylemlere son verin' dedik. Son birkaç gün içerisinde böyle bir sonuca ulaşılmış olmasını, ben çok olumlu görüyorum'' dedi.