BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.398,07
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Alacakaranlık son kez vizyonda

Bu hafta sinemalarda gösterime giren filmleri ve fragmanlarını sizler için derledik... Size sadece seçmesi kaldı

Abone ol

Bu hafta 3'ü yerli, 5 yeni film vizyona girecek. Stephenie Meyer'ın milyonlarca satan Alacakaranlık roman serisinin son filmi, bu hafta sinemaseverlerle buluşacak.

Bir efsanenin daha sonu geliyor... 2008 yılında başlayan aşk ve tutku hikayesi üçüncü bölümün son filmi ''Alacakaranlık Efsanesi : Şafak Vakti Bölüm 2'' nihayete eriyor.

Alper Çağlar'ın yönettiği ''Dağ'' 140'tan fazla kopyayla sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Pelin Esmer'in yönettiği ''Gözetleme Kulesi''nin başrollerinde Olgun Şimşek ve Nilay Erdönmez yer alıyor.

Haftanın üçüncü yerli yapımı olan ''Van Gölü Canavarı''nın yönetmen koltuğunda Mehmet Bükülmez oturuyor.

İŞTE HAFTANIN YENİ FİLMLERİ, KONULARI VE FRAGMANLARI

DİĞER SAYFADA GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

ALACAKARANLIK EFSANESİ: ŞAFAK VAKTİ BÖLÜM 2

Bella and Edward'ın kızı olan Renesmee'nin doğumundan sonra Cullen'ler diğer vampir klanlarını da bir araya getirmek için harekete geçerler. Zira Renesmee'yi Volturi'ye karşı en küçük bir iddia ve yalan ithamlardan korumaları gerekir. Ama bu sandıkları kadar kolay olmayacaktır...

Bir efsanenin daha sonu geliyor... 2008 yılında başlayan aşk ve tutku hikayesi üçüncü bölümün son filmi ile nihayete eriyor. Stephenie Meyer'ın milyonlarca satan Alacakaranlık roman serisinden Melissa Rosenberg tarafından senaryolaştırılan Twilight Saga/Alacakaranlık Efsanesi'nin son filmi yönetmen koltuğunda ilk bölümü de çeken Bill Condon otururken, Kristen Stewart, Robert Pattinson ve Taylor Lautner üçlüsünü başrollerde son kez beraber seyredeceğiz.


[PAGE]

DAĞ

Alper Çağlar'ın yönettiği ''Dağ'' 140'tan fazla kopyayla sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.


Aksiyon ve dramın bir arada izleneceği filmin başrollerinde, Ufuk Bayraktar, Fırat Doğruoğlu, Mesut Akusta, Cengiz Coşkun ve Çağlar Ertuğrul yer alıyor.

GÖZETLEME KULESİ FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]GÖZETLEME KULESİ

Pelin Esmer'in yönettiği ''Gözetleme Kulesi''nin başrollerinde Olgun Şimşek ve Nilay Erdönmez yer alıyor.Dram türündeki film, yönetmenin ikinci uzun metrajlı yapımı olarak sinemaseverlerle buluşacak. Kastamonu'nun Tosya ilçesinde çekilen filmde, ormanın tepesinde bir yangın gözetleme kulesinde bekçi olarak görev yapan Nihat (Olgun Şimşek) ve yolu Tosya'da otoyol kenarında küçük bir otogara düşen Seher'in (Nilay Erdönmez) hayata ve insanlara karşı verdikleri mücadele anlatılıyor.

VAN GÖLÜ CANAVARLARI FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]VAN GÖLÜ CANAVARLARI

Haftanın üçüncü yerli yapımı olan ''Van Gölü Canavarı''nın yönetmen koltuğunda Mehmet Bükülmez oturuyor.
Sürülerini kaybetmelerinin ardından köyden kovulan ve Van Gölü sahilinde yaptıkları sahte canavarla para kazanmaya başlayan üç çobanın hikayesinin konu edildiği filmin başrollerinde Turgay Tanülkü, Selahattin Taşdöğen, Naci Taşdöğen, Yakup Yavru ve Levent Aras bulunuyor.

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

MARLEY

Müziği ve sevgi mesajlarıyla ''ikonlaşan'' efsane reggae sanatçısı Bob Marley'in yaşamı, Kevin MacDonald tarafından ''Marley'' filmiyle beyazperdeye aktarıldı.
Belgesel filmde, 1981 yılında vefat eden Bob Marley'in müziğinin yanı sıra sosyal ve politik mesajlarla nasıl bir dünya ikonu haline geldiği ve bugüne kadar çok az sayıda müzisyenin bu başarıyı elde ettiği anlatılıyor. Bob Marley'in anısına ithaf edilen belgesel film, sanatçının ailesinin desteğiyle çekildi.

FRANKENWEENİE FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

FRANKENWEENİE

Bu haftanın 3 boyutlu çizgi film, ABD yapımı ''Frankenweenie''... Yönetmenliğini ''Alis Harikalar Diyarında'', ''Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi'' ve ''Charlie'nin Çikolata Fabrikası'' gibi filmlere imza atan Tim Burton'un üstlendiği filmin seslendirmelerini Winona Ryder, Catherine O'Hara, Charlie Tahan, Martin Landau, Martin Short, Robert Capron, Conchata Ferrell, Atticus Shaffer ve Glenn Shadix'in yaptığı 3 boyutlu animasyon filmin konusu özetle şöyle:

''Beklenmedik bir şekilde çok sevdiği köpeği Sparky'yi kaybeden genç Victor, en iyi arkadaşını tekrar hayata döndürmek için bilimin gücüne baş vuruyor, tabii birkaç küçük değişiklik yaparak... Evde yarattığı bu eserini saklamaya çalışırken Sparky, dışarı çıkınca Victor'un öğrenci arkadaşları, öğretmenleri ve kasabanın tamamı, elde edilen bu 'yeni hayat' fırsatının çok korkunç olabileceğini öğreniyor.''


SESSİZ TEPE: KARABASAN FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

SESSİZ TEPE: KARABASAN

Michael J. Bassett'in yönettiği ''Sessiz Tepe: Karabasan'' filmi, bilim-kurgu ve gerilim severleri salonlara çekmeyi hedefliyor.
Sean Bean, Radha Mitchell, Malcolm McDowell, Deborah Kara Unger, Kit Harington, Martin Donovan, Adelaide Clemens, Heather Marks, Carrie, Chris Anton ve James Collins'in rol aldığı 3 boyutlu filmde, babası ile kaçak hayatı yaşayan Heather Mason'un 18. yaş gününde gördüğü ''şeytani'' rüyaların ardından babasının ortadan kaybolmasıyla yaşadıkları konu ediliyor.